ANA SAYFA > SPOR > Başkan Yeşil, stat için Bakan Bak'tan randevu talep etti

Başkan Yeşil, stat için Bakan Bak'tan randevu talep etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Yeşil, stat için Bakan Bak'tan randevu talep etti

Karşıyaka, senelerdir atıl kalan projeyi gerçekleştirmek için girişimlerini hızlandırdı.

Karşıyaka Başkanı Azat Yeşil, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, stat konusunda çimento ve demir maliyetlerinin karşılanması şartıyla kendi şirketiyle de inşaatı üstlenebileceğini açıklamıştı. Yeşil'in bu çıkışı, stat projesinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.Karşıyaka Başkanı Yeşil, projenin mimarı Bahadır Kul ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda, projede bazı değişiklikler yapıldı.

İzmir'de 25 yıldır kendi stadının yapılmasını bekleyen kentin en köklü spor kulübü Karşıyaka, senelerdir atıl kalan projeyi gerçekleştirmek için girişimlerini hızlandırdı. Kentte 1998 yılında yeni stat projesini ilk gündeme getiren kulüp olan ancak yıllar sonra projelendirilen Gürsel Aksel Stadı, Alsancak Mustafa Denizli Stadı, Yeni Buca Stadı, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı ve Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı çoktan kapılarını açarken en mağdur kulüp durumuna düşen Kaf-Kaf, yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak projeyi yeniden eline aldı. Geçen hafta stat konusunda çimento ve demir maliyetlerinin karşılanması şartıyla kendi şirketiyle de inşaatı üstlenebileceği çıkışını yapan Karşıyaka Başkanı Azat Yeşil, 2013 yılında çizilen avam projenin mimarı Bahadır Kul'la projede değişiklikler yaptı.

Yenilenen projeyle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan randevu talep eden Azat Yeşil, "Konuyu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile görüşüp desteğini aldık. Bakanımızla görüşüp bu gerekli adımları atmak istiyoruz. Bu işin en kısa sürede çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Uşak Valiliği yeni stat projesi için ihale yaptı. Stadımız için İzmir Valiliği kanalıyla yeni ihale açılırsa süreç daha da hızlanabilir. Projeyi çizen Mimar Bahadır Kul şu an Ankara Yeni 19 Mayıs Stadı'nın da inşaat sürecini yürütüyor. Türkiye çapında birçok projede imzası var. Çalıştığımız projede eski projede zayıf kalan maraton tribünde sıra sayıları biraz daha artacak ve localar eklenecek. Mevcut proje 15 bin 500 kişilik. Bu dokunuşlarla kapasite artabilir. Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsis edilecek yere de yeraltı otoparkıyla otopark sorunu çözülecek" dedi.

Karşıyaka Başkanı Azat Yeşil, Karşıyaka Stadı'nın Yalı'daki İlçe Stadı arazisi üzerine yapılmasından başka alternatif olmadığını dile getirdi. Stadyum inşaatı konusunda çok kilit bir noktada olduklarını belirten Başkan Yeşil, "Şu an ilçemizde stat yapılabilecek tek alan orası. Arazi de iddia edildiği gibi modern, büyük bir stat için küçük değil. Taraftarımız ve camiamızın benimsediği, Atatürk'ün annesi Zübeyde Ana'nın adını vermek istediğimiz Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı'na bir an önce kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni Şakran Mahallesi iki muhtarlığa ayrıldı
Sonraki Haber 29. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’na rekor başvuru

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?