ANA SAYFA > SAĞLIK > Nefes Can anısına 2. umut turnuvası

Nefes Can anısına 2. umut turnuvası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nefes Can anısına 2. umut turnuvası

Göz kanserinden geçen yıl 4 yaşında hayata veda eden Nefes Can anısına düzenlenen Kadın Basketbol Dostluk Turnuvası’nın ikincisi 14-15 Eylül tarihlerinde Urla 12 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

4 takımın mücadele edeceği “Umut turnuvası” ndan elde edilecek gelir bu yıl da Kitvak’a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlanacak.

Urla Gençlik Kulübünde uzun yıllar kaptanlık yapan beden eğitimi öğretmeni Şenay Can ile ziraat mühendisi Erhan Can çifti geçen yıl kaybettikleri kızları Nefes aracılığıyla İzmir’e şehir dışından gelip kanser tedavisi gören çocuklara yardım eli uzatabilmek için anlamlı bir turnuvaya öncülük etmişti. Nefes Can anısına düzenlenen ve Urla Gençlik Spor Kulübü ev sahipliğini üstlendiği turnuva 14 Eylül Perşembe günü başlayacak. Urla Gençlik Spor Kulübü, Turgutlu Belediye, Bodrum Basketbol ve Burhaniye Belediye Spor Kulübü’nün katılacağı turnuva iki gün sürecek. Bu yıl geçen yıldan daha fazla bağış toplamayı hedeflediklerini belirten Urla Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Baş antrenörü Çağatay Saltık, “Turnuvanın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Dileğimizin Nefes’ imizin anısını, adını yaşatırken, turnuvadan elde edilecek tüm geliri bağışlayacağımız Kitvak aracılığıyla onkoloji tedavisi gören çocuklarımıza ve ailelerine destek olabilmek. O nedenle başta tüm Urlalı hemşerilerimiz olmak üzere hayırseverleri, basketbol severleri turnuvayı izlemeye ve desteklemeye davet ediyoruz “ dedi. 

Kitvak’ın Ege Üniversitesi hastane kampüsünde yer alan Kitvak- Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi, ekonomik gücü olmayan hasta ve yakınları için konukevi ile Bilge Uysal- Hücre İşleme Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi kampüsünde Kitvak- Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevini projelerini hayırseverlerin bağışlarıyla hayata geçirdiğini vurgulayan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren de turnuvayla ilgili şunları söyledi: “Bu çok anlamlı bir turnuva. Ve bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Kampanya ile çocuklarımıza “Nefes” olacağız. Turnuvaya emeği geçen ve kampanyaya destek veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 76 yaşında okuma yazma öğreniyor
Sonraki Haber Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden gençlik kampı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?