ANA SAYFA > SAĞLIK > LÖSEV'de çocuklar için eğlence ve eğitime ara yok

LÖSEV'de çocuklar için eğlence ve eğitime ara yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
LÖSEV'de çocuklar için eğlence ve eğitime ara yok

LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve tedavisi bitmiş çocuklar yarıyıl tatilinde dönem derslerini destekleyecek içerikte etkinliklerle hem eğlenerek hem de öğrenerek dolu dolu bir tatil yaşıyorlar.

LÖSEV, 21 yıldır uzun süren tedavileri boyunca eğitimlerine ara veren çocuklar için eğitim faaliyetleri ile de fark yaratmaya devam ediyor. Eğitim dönemi boyunca sürdürdüğü “Canım Kardeşim Ders Evi” projesinde LÖSEV eğitim gönüllülerinin verdiği derslere ilave olarak tatillerde yürütülen öğrencilere özel tatil programları ile çocukların eğitim yolculuklarını en etkili şekilde geçirmeleri sağlanıyor.

Dönem boyunca eğitim müfredatına uygun olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi temel derslerin yanı sıra bireysel gelişimleri için müzik, drama, satranç gibi sanatsal eğitimler alan çocuklar, tatil boyunca gezi, sinema, tiyatro faaliyetlerine katılarak sosyalleşme fırsatı buluyorlar. Sanatla iç içe atölye çalışmalarının yanı sıra Meslekleri Tanıyalım Projesiyle meslekleri uzmanlarından öğrenme imkânı buluyorlar. 

Eğlendirirken Öğrenmek
LÖSEV yarıyıl tatil programıyla çocukların bir arada eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken aktiviteler ve eğlendirici eğitimlerle bireysel gelişimlerini hedefliyor. Hastalık ve tedavi sürecinde aynı kaderi paylaşan çocuklar tatillerde sosyalleşirken öğreniyor, eğleniyor ve motive oluyorlar. 

Bu kapsamda İzmir’de yaşayan lösemili ve tedavisi tamamlanmış çocuklar, tatil boyunca birçok eğitici ve eğlenceli aktiviteye katılma şansı yakaladılar. Meslekleri Tanıyalım etkinliği kapsamında İZBAN, Uzay Kampı ve İZDENİZ gibi birçok yeri ziyaret ederek kaptanlıktan astronotluğa ilgi çekici meslekleri keşfeden lösemili çocuklar, KEY Museum otomobil müzesi, Westpark Funtastic Aquarium, oyun parkı ziyaretleri ve Mövenpick çikolata atölyesi ile de yarıyıl tatilinin keyfini doyasıya çıkardılar.

LÖSEV, çocukların kanser savaşında maddi – manevi desteklenmelerinin yanı sıra eğitim ve sosyal destek almaları konusunda birçok proje yürütüyor. Çocukların tedavileri devam ederken yaşıtlarıyla aynı düzeyde eğitim almaları, tedavi sonrası hayata kaldıkları yerden adapte olmaları için önem taşıyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erkek Ve Kadın Pantolon Modelleri
Sonraki Haber Başkan Tugay, CHP Başkanı'nı kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?