ANA SAYFA > SAĞLIK > Kitvak'tan hayat projesi

Kitvak'tan hayat projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kitvak'tan hayat projesi

Kitvak (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bu kez daha fazla çocuğu yaşama kazandıracak “Hücresel Tedavi Merkezi” projesine start verdi.

Bu proje ile Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Kök Hücre Nakil Ünitesi’nin uluslararası akreditasyon sistemine sahip olacağını, onkoloji tedavisi gören çocuklarımızın Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacağını belirten Kitvak Yönetim Kurulu Başkan Vekili A.İklil Ulueren “Hasta çocuklarımıza dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağını da sağlayacak bu projeyi yine yüce gönüllü hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçireceğiz” dedi.

Projeyi hayata geçirecek protokol bugün Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde imzalandı. Törende Kitvak Yönetim Kurulu Başkan Vekili İklil Ulueren ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Tuncay Göksel, Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Savaş Kansoy, Prof.Dr.Mehmet Kantar, Prof.Dr. Serap Aksoylar hazır bulundu. Prof.Dr. Aksoylar kurulacak olan “Hücresel Tedavi Merkezi” hakkında detaylı bilgi verdi. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak merkez sayesinde çocuklarımızın dünya standartlarında tedavi hizmetlerine ulaşacaklarını belirten Aksoylar “bu proje uyguladığımız tedavi standartlarını daha da yükselterek daha fazla sayıda çocuğumuzu yaşama kazandırma hedefimize  ulaştıracak uluslararası bir akreditasyon sistemidir. Çocuklarımız dünya standartlarında tedavi almayı hak ediyor, biz de bu hedefimize Kitvak’la ulaşacağız. Kitvak’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Hastanesi’ne 2004 yılında Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni kazandırarak kemik iliği kök hücre nakli hizmetlerinin gelişmesine, daha fazla çocuğun bu tedavilerden yararlanmasına önemli katkıda bulunduklarını vurgulayan Ulueren de yeni projeyi en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ulueren “Bu proje ile onkoloji tedavisi gören çocuklarımız Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacak, hasta çocuklarımıza dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağı sağlayacak. Büyük bir heyecan duyduğumuz bu projeyi yine yüce gönüllü hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçireceğiz” dedi.

Rektör Vekili Prof.Dr.Turhan da Kitvak’ın Ege Üniversitesi’ne yıllardan beri büyük desteklerde bulunduğunu belirtti. Yeni projenin önemine dikkat çeken Turhan, “Kitvak yöneticilerine ve gönüllü bağışçılara hem Rektörlüğüm hem hastanemiz hem de bu merkezde tedavi görecek çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya Altay desteği
Sonraki Haber Seferihisar Turuncu Şenliğe hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?