ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka’da ilk yardım gönüllüleri yetişiyor

Karşıyaka’da ilk yardım gönüllüleri yetişiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da ilk yardım gönüllüleri yetişiyor

Karşıyaka Belediyesi, ücretsiz eğitimlerle ‘ilk yardım gönüllüleri’ yetiştiriyor. Her ay gerçekleştirilen ‘Afetlerde İlk Yardım’ ve ‘Temel Yaşam Desteği’ eğitimlerine, isteyen herkes sadece ön kayıt yaptırarak katılabiliyor.

Türkiye’de, “İlk Yardım Eğitim Merkezi” kuran ilk belediye olan Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği eğitimlerle yüzlerce kişiye ilk yardım bilinci kazandırdı. İlk yardım eğitim uzmanları tarafından verilen eğitimler, her ay belirli tarihlerde Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü binasında ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Doğru müdahale tekniklerini öğrenmek isteyen herkes, 369 27 30 numaralı telefondan ön kayıt yaptırarak, eğitimlere katılabiliyor.

‘Afetlerde İlk Yardım Eğitimi’nde; herhangi bir afet sonucunda yaşanabilecek yaralanma durumlarında bilinmesi gereken müdahale teknikleri aktarılıyor. Genel ilk yardım, kanama ve kırıklarda ilk yardım, hasta taşıma teknikleri gibi önemli bilgiler veriliyor. ‘Temel Yaşam Desteği Eğitimi’nde ise katılımcılara hasta/yaralının birincil değerlendirmesinin nasıl yapılması gerektiği ve kalp masajı ile suni solunum teknikleri, eğitim mankenleri aracılığıyla uygulamalı olarak gösteriliyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Toplumumuzun, doğru ilk yardım teknikleri konusunda yeterli bilinç düzeyine ulaşması gerekiyor. Bu hedefe katkı koyabilmek adına ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerden, bugüne kadar yüzlerce yurttaşımız yararlandı. Daha fazla kişiye ulaşabilmek için yoğun şekilde sürdürdüğümüz eğitimlere, her yaş ve kesimden yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uzun Etek Modelleri
Sonraki Haber Kocaoğlu: İzmir kokuyor diye propaganda yapanlar, 31 Mart akşamı cevabını görür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?