ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka’da farkındalık buluşması

Karşıyaka’da farkındalık buluşması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da farkındalık buluşması

Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta (PahSsc) Derneği tarafından düzenlenen “Nefese Paha Biçilmez” başlıklı etkinlik, 6 Mayıs Pazartesi günü Karşıyaka’da gerçekleştirilecek. Bostanlı Yasemin Kafe’nin önündeki alanda saat 16.00’da başlayacak organizasyonda, nadir rastlanan bir akciğer hastalığı olan pulmoner hipertansiyona ve organ bağışının önemine dikkat çekilecek.

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Karşıyaka İş Kadınları Derneği, Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Karşıyaka Belediyesi’nin de katkı sağladığı etkinlikte, fizyoterapist eşliğinde nefes egzersizleri ve nefese farkındalık aktiviteleri yapılacak. Dernek üyeleri tarafından; en sık görülen belirtisi nefes darlığı olan, ileri seviyede akciğer ve kalp nakline ihtiyaç duyulabilen, erken teşhis edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilen hastalık hakkında katılımcılara bilgiler verilecek. Organ bağışının önemine ilişkin farkındalık yaratılacak. 

‘5 Mayıs Dünya Pulmoner Hipertansiyon Günü’ kapsamında düzenledikleri etkinliğin herkese açık olduğunu belirten PahSsc Derneği İzmir Sorumlusu Tülay Karakaş “Bostanlı’da gerçekleştireceğimiz etkinlikle, pulmoner hipertansiyona karşı toplumsal duyarlılığı artırmak ve organ bağışının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Dernek olarak, yaşı 18’den büyük olan herkesin, aksi beyan olmadıkça otomatik olarak organ bağışçısı sayıldığı Belçika modelini destekliyoruz. Etkinliğimizde, bu çağrımızı da bir kez daha dile getireceğiz. Herkesi bekliyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti İl Başkanı Sürekli, Karşıyaka Stadı ile ilgili bilgi verdi
Sonraki Haber İlhan Talas vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?