ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka Belediyesi sağlığı eve taşıdı…

Karşıyaka Belediyesi sağlığı eve taşıdı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi sağlığı eve taşıdı…

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Evde Sağlık Destek Merkezi” (ESDEM) 2 doktor, 1 sosyolog, 2 hemşire ve 2 sağlık personeliyle evlerde hastaların genel muayene, pansuman, yara bakımı, kan basıncı ve şeker takipleri ile rutin kontrollerini yapmaya devam ediyor.

Hastalara, hastalıklar, ilaç kullanımı, hijyen kuralları, yeme-içme alışkanlıkları gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler de yapılıyor, hasta yakınlarına hasta bakım eğitimi de veriliyor.
ESDEM çalışanları, gerek duyulması halinde Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte hasta bezi, havalı yatak, pansuman malzemesi gibi birçok ihtiyacı da karşıladı. Psiko-sosyal sorunları olan hastalara psikolog ve sosyolog desteği sağlandı. Dezavantajlı ve engelli hastası bulunan ailelerin de yararlanabildiği hizmete ilişkin; (0232) 3662189 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.
Evde Sağlık Destek Merkezi’nin Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışını yansıttığını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Toplumun tüm kesimlerine dokunan, hizmet odaklı projelere imza atıyoruz. Geçen yıl faaliyete geçirdiğimiz ESDEM de sağlık hizmetlerinde çok önem verdiğimiz uygulamalardan biri. Merkezimiz her geçen gün hizmet kapasitesini arttırarak çalışmaya devam edecek. Biz herkes için varız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da polise molotof kokteyli attılar
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe'yi ağırlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?