ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka, bağımlılıkla mücadelede birlikte yürüyecek

Karşıyaka, bağımlılıkla mücadelede birlikte yürüyecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, bağımlılıkla mücadelede birlikte yürüyecek

Karşıyaka Bağımlılıkla Mücadele Kurulu ilçedeki tüm kurumlarla birlikte bağımlılıkla mücadele edecek.

Karşıyaka Kaymakamlığınca oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Kurulu’nda alınan kararlar tek tek hayata geçiriliyor.

Özellikle ilçedeki gençlerin bağımlılık yapan madde ve davranışlardan uzak tutulması, bağımlıların tedavi edilmesi çerçevesinde Karşıyaka’da birçok kurumdaki yönetici ve çalışanlara Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bağımlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Artuner Deveci tarafından üç gün eğitim verildi.

Karşıyaka Mavişehir ilkokulunda düzenlenen eğitim programının son gününde Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ile eğitimi veren Prof. Dr. Artuner Deveci birer konuşma yaptı.

Dr. Çığırgil yaptığı konuşmada Bağımlılığı önlemenin, tedavi etmekten daha kolay olduğunu belirterek şunları söyledi. “Karşıyaka Kaymakamlığımızca oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Kurulu’nun kararına istinaden düzenlediğimiz üç günlük bağımlılıkla mücadele eğitim programımızın bugün son günü. Bu eğitim programında bize destek olan Sayın Prof. Dr. Artuner Deveci hocama teşekkür ederiz. Karşıyaka’da bulunan tüm kamu ve özel kuruluşlar ile STK’ler bağımlılıkla mücadelede birlikte yürüyeceğiz. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Kaymakamımız Sayın Ali Rıza Çalışır ve İl Halk Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğini alarak Bağımlılıkla Mücadele ve Destek Merkezini açtık. Bu merkez bağımlılıkla mücadelede her kesim ile koordineli çalışacak. Sayın Kaymakamımızın desteği ile tüm mahallerimizde bağımlılıkla mücadele ekipleri oluşturacağız  ”dedi.

Prof. Dr. Artuner Deveci,  üç gün süren eğitim programında aile hekimlerini, hemşireleri, okul müdürlerini, aile birliklerini, rehber öğretmenleri, müftülük çalışanlarını ve STK yöneticilerini Bağımlılıkla Mücadele konusunda bilgilendirdi. Prof. Deveci konuşmasında bağımlılığın sadece madde bağımlılığından ibaret olmadığını, davranışsal bağımlılıkların da hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Madde ve teknoloji bağımlılığının gittikçe arttığını da işaret eden Prof. Deveci, gençlerde uyuşturucu madde gibi uyarıcı maddelerin de bağımlılık yaptığını, bunların tehlikelerine değindi. Bağımlılığın içerisinde çok şeyi barındırdığını, teknolojik bağımlılıktan dolayı aile içi iletişim bozukluğuna da dikkat çeken Prof. Deveci, aynı salonda oturan aile bireylerinin her birinin elinde teknolojik cihazların bulunması teknolojik bağımlılığın aile içi iletişime ne kadar zarar verdiğini vurguladı.

Karşıyaka Mavişehir ilkokulunda düzenlenen eğitim programının son gününe  Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkan vekili Suha Barlak,  İlçe Müftüsü İsa Gürler, Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İzmir Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı,  İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehtap Gemici, Karşıyaka ADSM Yöneticisi dt. Yıldızhan Altınışık,  Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı,  Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, muhtarlar, AK Parti İçe Başkan Yardımcısı Cemal Çetinkaya, ve STK temsilcileri, din görevlileri ve diğer kurum yöneticileri katıldı.

Haber ve fotoğraf. Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sistemlere esir olduk, eziliyoruz!..
Sonraki Haber KSK Futbol Altyapı Tesisleri'ne Başkan Kocaoğlu'ndan onay

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?