ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir'deki hastane eczacıları sempozyumda bir araya geldi

İzmir'deki hastane eczacıları sempozyumda bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'deki hastane eczacıları sempozyumda bir araya geldi

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin katkılarıyla organize edilen “1. Hastane Eczacılığı İzmir Sempozyumu” Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

İki gün sekiz oturum şeklinde düzenlenen sempozyum ile katılımcılara hastane eczacılığı alanındaki gelişmelerin ve güncel bilimsel bilgilerin paylaşılması hedeflendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda başlayan Sempozyuma Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Eczacı İrem Mühürcü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Anıl Esen ile çok sayıda sağlık yöneticisi,  akademisyen ve eczacı katıldı.

“Bu sempozyumun geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.”

1. Hastane Eczacılığı İzmir Sempozyumunun açılış programı İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal’ın konuşması ile başladı.

Prof. Dr. Ünal, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin böyle önemli ve gerekli bir sempozyuma ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek birincisi düzenlenen bu sempozyumun geleneksel hale gelmesini temenni etti. Eczacı ve hekimlerin birbirlerinin ayrılmaz birer parçası olduğunu biri olmadan diğerinin var olamayacağı belirterek tüm eczacıların Dünya Eczacılar Gününü kutladı.

“Sempozyum tüm eczacılara ilham verecek”

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Eczacı İrem Mühürcü de konuşmasında sempozyuma katılım sağlayan herkese çok teşekkür ettiğini belirtti. Sempozyumun tüm eczacılara ilham vererek birincisi gerçekleştirilen hastane eczacılığı sempozyumun geleneksel hale gelmesi için Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü olarak bu konuyu destekleyeceklerine dair söz verdi.

Daire Başkanı Uzm. Eczacı İrem Mühürcü bütün illerin bir araya geldiği, Eczacılık Fakültelerinin de hem akademik personeli ile hem de öğrencileriyle katılacakları geniş çaplı sempozyumların yapılmasının çok faydalı olacağından bahsetti. Titizlikle hazırlanan, konularının her birinin ayrı ayrı önemli olduğu bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yılın Eczacılarına Ödülleri Verildi

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan “Yılın Sorumlu Eczacısı” Meltem Aytekin ile “Yılın Hastane Eczacısı” Ece Eren’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sempozyum farklı konu ve konuşmacıların yer aldığı oturumlarla devam etti.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli Karşıyaka'da incelemelerde bulundu
Sonraki Haber Öğretmen Kulübü yeni eğitim yılına hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?