ANA SAYFA > SAĞLIK > Ege Üniversitesi'nde 1 yılda 200Bin PCR testi yapıldı

Ege Üniversitesi'nde 1 yılda 200Bin PCR testi yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi'nde 1 yılda 200Bin PCR testi yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Moleküler Viroloji Laboratuvarının, Sağlık Bakanlığı tarafından Kovid-19 PCR testi yapabilmesi için yetkilendirilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu süreçte 7 gün 24 saat aralıksız çalışan laboratuvarda toplam 200 bin PCR testi yapıldı.

Tanı ve tedavi süreçlerinde Egeli sağlık çalışanlarının üstün bir performans sergilediğine dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Pandemi sürecinde de üniversite hastanemizde sağlık çalışanlarımız, sağlık hizmetlerinin sunumunda aksama yaşanmaması için büyük bir gayretle çalışıyor, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasına rastlanmasının hemen ardından EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın da destekleriyle hazırlıklarını hızla tamamlayan Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Moleküler Viroloji Laboratuvarı, 26 Mart 2020 tarihinde Kovid PCR testi yapmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildi. EÜTF Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüçhan Sertöz sorumluluğundaki Kovid-19 PCR Laboratuvarı, 20 kişiden oluşan ekiple özellikle hastalığın tanı konma aşamasında bilimsel kanıt niteliği taşıyan testlerin yapılaması açısından önemli hizmetler verdi.

7 gün 24 saat aralıksız çalışan laboratuvarda yetkilendirildiği günden bu yana 110 bini dış paydaşlardan gelen örnekler olmak üzere toplamda 200 bin örnek üzerinde test çalışması yapıldı. Tanı ve tedavi süreçlerinde Egeli sağlık çalışanlarının üstün bir performans sergilediğine değinen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Hastanemiz, kentimize, bölgemize ve ülkemize en kaliteli sağlık hizmetini sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir yıldan fazla süreyi geride bıraktığımız pandemide hastanemiz önemli bir görev üstlendi ve bu görevi devletimizin de desteğiyle sürdürmeye devam ediyor. Gerek Kovid-19 PCR Laboratuvarı gerek klinik ve yoğun bakımlarımızda sağlık çalışanlarımız önemli çalışmalara imza atıyor. Pandemi sürecinde de üniversite hastanemizde sağlık çalışanlarımız, sağlık hizmetlerinin sunumunda aksama yaşanmaması için büyük bir gayretle çalışıyor, kendilerini tebrik ediyorum. Hastanemizin tüm ihtiyaçlarını zamanında gidermek, alt yapısını yenilemek ve daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak için teknoloji güncellemelerini aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Sağlıkta kalite standartlarının uygulanmasına ciddi önem verdiklerini ve EÜTF Hastanesinin A Plus hastane kategorisinde yer aldığını hatırlatan Rektör Budak, “Hocalarımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleriyle pandemi ve deprem süreçlerinde eğitim ve sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürdük. Mücadelemiz hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar Belediyesi’nin dijital altyapı atağı sürüyor
Sonraki Haber Efes Selçuk Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Ağı'na üye oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?