ANA SAYFA > SAĞLIK > Ege Acil’de triyaj alanı yenileniyor

Ege Acil’de triyaj alanı yenileniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Acil’de triyaj alanı yenileniyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuranlara yönelik de ayrı bir alan oluşturulduğunu kaydetti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonucu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının destekleriyle yatırım atağına kalkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde (EÜTF), altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. EÜTF Hastanesi Acil Servisinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Fakülte ve hastane yönetimiyle çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Budak, EÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Ersel’den bilgi aldı. 

Sağlık Bakanlığı nezdinde ‘A Plus Hastane’ seçilen EÜTF Hastanesini daha ileri boyutlara taşımak istediklerini söyleyen Rektör Budak, “Bütün kliniklerimizdeki tıbbi malzemeleri, altyapımızı, fiziki koşullarımızı yeniliyoruz. Bir taraftan da yeni hastane çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acil servise başvuran ağır ve hafif durumdaki hastalara farklı müdahaleler gerekebiliyor. Onları aynı yerde aynı anda kategorize etmemek, bir arada tutmamak adına acil servisimizin girişini yeniden planlıyoruz. Kısa süre içinde bitecek” diye konuştu.

EÜTF Hastanesi Acil Servisine yılda yaklaşık 180 bin hastanın başvurduğuna dikkat çeken Rektör Budak, yeni düzenlemeyle hasta yakınları ve sağlık çalışanları arasındaki diyaloğun da çok daha düzenli hale geleceğini belirtti. EÜTF Hastanesi Acil Servisinin yalnızca İzmir’den değil, çevre illerle bölgeden de yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Acil servisimizde yılda yaklaşık 180 bin hastaya hizmet veriyoruz. Bu sadece İzmir değil bölgeye ve ülkeye de olan bir hizmet. Salgın sürecinde koronavirüs şüphelisi hastalarımızı da diğer hastalarla teması minimize etmek adına dışarıda ayrı bir alan yarattık. Hocalarımızın talepleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Acil servise ilk başvuru anında hastanın ayrımlaştırılması anlamına gelen triyaj alanının yapılandırıldığını dile getiren EÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Ersel, “Ege Üniversitesi Acil Servisine başvuran hasta sayısı şu an 450- 500’lere kadar çıktı. Dolayısıyla buradaki hastaların doğru yönetimi, konforlu, iyi havalandırılan ortamda tutulması ve kalabalığın doğru yönetilebilmesi açısından triyaj alanımızı Rektörümüz Necdet Budak hocamızın verdiği destekle yeniliyoruz. Bununla da kalınmadı, aynı zamanda triyaj dışında Covid hastaları için Acil Servis dışında ayrı bir alan yapılıyor. Burası da Covid Polikliniği olacak, burada da konteyner sistemlerle özel bir havalandırma ile Covid hastalarını riski azaltarak ayrıştırarak değerlendirme şansına kavuşacağız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Buca Belediyesi’nden okullara Covid-19 mesaisi
Sonraki Haber Başkan Karakayalı sahada

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?