ANA SAYFA > SAĞLIK > DEÜ, Covid-19'a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

DEÜ, Covid-19'a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DEÜ, Covid-19'a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

Küresel COVID-19 salgını ile mücadelede kamuoyunu aydınlatacak, bilgi kirliliğini önleyecek, farkındalık oluşturacak ve araştırmacılara referans teşkil edecek yeni bir projeyi hayata geçiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurum bünyesinde hazırlanan ‘covid19.deu.edu.tr’ adlı internet sitesini erişime açtı.

Virüs ve salgına ilişkin kurum içi faaliyetlerin yanı sıra kurum dışı paydaşların çalışmalarına da yer verilen sitede, COVID-19’dan korunma yöntemlerinden istatistiklere; güncel bilgilerden kurumsal duyurulara kadar farklı konularda içerikler yer aldı. 

Birey ve toplum hayatını orta ve uzun vadede etkileyecek COVID-19 ile ilgili kalıcı bir çalışma yapmanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, gerek kamuoyunun gerekse üniversite mensuplarının hızlı şekilde bilgiye ulaşmasının gerekli olduğunu söyledi. 

Bu noktada ‘covid19.deu.edu.tr’ adlı internet sitesinde yapılan paylaşımların sanal dünyada vatandaşlar ve üniversite mensupları için doğru ve güncel bir kaynak teşkil edeceğini vurgulayan Rektör Hotar, “Bölgesel hizmet sunan Araştırma ve Uygulama Hastanemizde, kamusal sorumluluklarımızı sağlık çalışanlarımızın takdir ettiğimiz gayretleri ile yerine getiriyoruz. Bu konuda zaten bir sıkıntımız bulunmuyor. Üniversitemizin diğer birimleri de koordineli şekilde bu mücadeleye destek olmaya özen gösteriyorlar. Geldiğimiz noktada ise virüs ve salgına ilişkin bilgileri geniş kitlelere ulaştırmak ve konuya ilişkin soru işaretlerini gidermek amacıyla YÖK’ün de bilgisi dahilinde bu projeyi hayata geçirdik. Böylece sitemiz ortaya çıkmış oldu” dedi. 

Mevcut siteyi aşama aşama zenginleştirmeyi planladıklarını da kaydeden Rektör Hotar, “Kaynağı bulunmayan söylemler bu mücadeleye zarar veriyor. O yüzden vatandaşlarımızın ve mensuplarımızın etkili, hızlı, güvenilir ve doğru bilgiye ulaşmasını arzuluyoruz. Bu noktada sitede güncel bilgilere yer veriyoruz. Şu anda hastanemizdeki mevcut hasta sayısını ve durumu da paylaştık. Yine Sağlık Bakanlığımız ile Türk Kızılay’ın virüse ilişkin broşür ve görsellerine yer verdik. Önümüzdeki süreçte ülkemizde ve uluslararası camiada konuya ilişkin gelişmelerin sitede bulunmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Araştırmacılar için internet sitesinin ciddi bir kaynağa dönüşeceğini de aktaran Rektör Hotar, “Bu paylaşım platformu gelecekte yapılacak çalışmalar için araştırmacılara veya vatandaşlarımıza veri tabanı ve referans noktası teşkil edecek şekilde tasarlandı. Dolayısıyla COVID-19 ile ilgili üniversitemizle ilgili yazılı ve görsel materyalleri, konferans ve etkinlikleri burada bir araya getireceğiz. Evlatlarımızı küçük yaşta salgın hastalıklar ve virüs konusunda aydınlatmak amacıyla çok özel bir içeriği de sitemizde yer verdik. Böylece çocuklarımızın bu konudaki duyarlılığını artıracağız” ifadesinde bulundu. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli'de öncelik sosyal yardımlaşma
Sonraki Haber EÜ, Covid-19 çalışmalarını internet üzerinden paylaşıma sundu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?