ANA SAYFA > SAĞLIK > Birlik Sağlık Sen: Grip aşısında sıkıntı bitmiyor

Birlik Sağlık Sen: Grip aşısında sıkıntı bitmiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Birlik Sağlık Sen: Grip aşısında sıkıntı bitmiyor

Brilik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol grip aşısıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

"Açıklamaların aksine Vatandaşlarımızın uzun süredir merakla beklediği grip aşısı tartışması, aşıyı kimlerin alabileceğinin  e-nabız üzerinden açıklanmasıyla maalesef sona ermedi.
Grip aşını 81 yaşındaki vatandaşa ödemeyip, 55 yaşındaki vatandaşa ödemesi, kalp nakli olan kişiye ödemeyip, yalnızca şeker hastalığı olan kişiye ödemesi çelişki. 
Daha önce aşı yok diye aşı olmak için girişimde bulunmayan vatandaşlarımız, aşı geldi açıklamasıyla aile hekimlerimizin kapısını aşındırıyor.
e-nabız uygulamasını özellikle yaşlı hastalarımızda kullanmakta zorluk çekmektedir.
Pek çok kronik hastalığı olan vatandaşlarımız grip aşısı yaptıramamaktatır. Geçmiş yıllarda risk gurubunda olan pek çok hasta bu yıl risk gurubunda sayılmamıştır.
Kanser hastalarının, diyabet hastalarının, kronik pek çok hastalığı olan vatandaşların aşı yapılacak  risk grubunda kabul edilmemesi sağlık çalışanıyla vatandaşlarımızı da karşı karşıya getirmiştir.
Bildiğimiz kadarıyla ülkemize getirilen grip açısının yetersiz olmasından dolayı aşı yaptıracak vatandaşlarımıza kriter getirilmiştir. Ancak televizyon ekranlarından aşı getirdik aile hekiminize başvurabilirsiniz açıklamaları özellikle aile hekimlerimize zorda bırakmaktadır. Aile hekimlerine başvuran vatandaşlarımızın yaklaşık  %90 ına aşı yapılmamaktadır.
Çözüm öncelikle kendi aşımızı kendimizin üretmesidir."
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EÜ Beyin ve Sinir Cerrahisine 25 milyon TL’lik yatırım
Sonraki Haber Tabletler sahiplerini buluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?