ANA SAYFA > SAĞLIK > 836 bilim insanını buluşturan 12. EKMUD Bilimsel Kongresi Antalya’da başladı

836 bilim insanını buluşturan 12. EKMUD Bilimsel Kongresi Antalya’da başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
836 bilim insanını buluşturan 12. EKMUD Bilimsel Kongresi Antalya’da başladı

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) tarafından düzenlenen 12. EKMUD Bilimsel Kongresi, Antalya’da başladı.

Beş gün sürecek kongrede “Enfeksiyonla Mücadelede El Ele” sloganıyla yoğun bakım enfeksiyonları, antibiyotik direnci, diyabetik ayak enfeksiyonları, HIV, Hepatit B ve C, erişkin aşılaması, tüberküloz, yaşlılarda görülen enfeksiyonlar ve enfeksiyon hastalıklarında yapay zekanın yeri gibi çok sayıda konu ele alınacak.

Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen kongreye yurt içinden ve dışından 836 enfeksiyon hastalıkları asistanı, uzmanı ve öğretim üyesi katılıyor. Katılımcılar arasında kendisi de Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın da yer alıyor. 
Kongre esnasında Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve EKMUD ortaklığında “Sepsis ve Bağışıklığı Baskılanmış Bireylerde Günümüzde Yaşanan Zorluklar” başlıklı bir mezuniyet sonrası eğitim kursu düzenlenmektedir. Kongre esnasında ayrıca HIV tanı ve tedavisi, viral hepatit yönetimi, febril nötropeni, bilimsel makale hazırlama gibi farklı konularda kurslar da düzenlenecek.

“Enfeksiyonla Mücadelede El Ele” 
Türkiye EKMUD Genel Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu’dan alınan bilgiye göre; kongrede Enfeksiyonla Mücadelede El Ele” sloganıyla yoğun bakım enfeksiyonları, antibiyotik direnci, diyabetik ayak enfeksiyonları, HIV, Hepatit B ve C, erişkin aşılaması, tüberküloz, yaşlılarda görülen enfeksiyonlar ve enfeksiyon hastalıklarında yapay zekanın yeri gibi çok sayıda konu ele alınacak. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlık alanında yaşanan sorunların da tartışılacağı kongrenin, katılımcılarına bilgilerin güncellenmesi ve tecrübe paylaşımı açısından iyi bir fırsat sunmayı amaçlıyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlısporlu Uyanıker, Kickboksta Akdeniz Şampiyonu oldu
Sonraki Haber Sarıca: Kimse 11-12 bin Galatasaray taraftarı önünde kazanabileceğimize inanmıyordu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?