ANA SAYFA > MEDYA > Nar Elçileri Manisa’da büyümeye devam ediyor

Nar Elçileri Manisa’da büyümeye devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nar Elçileri Manisa’da büyümeye devam ediyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ‘Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR’ mahalle buluşmalarının Manisa ayağı, Yunusemre İlçesi’ndeki Mesir ve Fatih Mahallelerindeki toplantılarla son buldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan mahalle buluşmaları, büyük ilgi gördü.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’, medyadaki şiddet dilini dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tüm hızıyla devam ediyor. Proje farkındalık çalışmaları kapsamında devam eden mahalle buluşmalarının Manisa ayağı iki gün sürdü. Şehzadeler ilçesinde başlayan buluşmalar, ikinci gün Yunusemre İlçesinin Mesir ve Fatih mahalleriyle devam etti. Toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediyesi (MBB) Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mahalleliler katıldı.

Avukat Birgül Değirmenci ve Psikolog Sevgi Türkmen uzmanlık alanları çerçevesinde şiddetin önlenmesi için yapılabilecekleri paylaştığı toplantılarda, şiddete duyarsız kalınmaması gerektiği vurgulandı. NAR Projesi hakkında ve şiddete karşı yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Nar Elçileri, mahalle halkına ve çevredeki esnafa broşür dağıtarak, ‘Mahallemizi Şiddete Kapattık’ yazılı görselleri esnaf dükkanlarının pencerelerine astılar.

Mesir Mahallesi’ndeki Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınlarla bir araya gelen İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Nar proje ekibi, şiddete karşı yapılması gerekenleri anlatarak, dayanışmanın önemine dikkat çekti. Şiddete karşı medyadaki dili değiştirmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını belirten İGC Projeler Koordinatörü Reyhan Şenay, şimdi ise mahalle bazındaki çalışmalarıyla örgütlü bir şekilde şiddete dur demeyi amaçladıklarını ifade etti. İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ise kadının gücüne dikkat çekerek, “Şiddete baş vurmanın temelinde aslında korku yatar. Ne zaman ki biz gücümüzün farkına varacağız ve birlik olacağız, o zaman kadın ve erkek eşit koşullarda evde toplum içinde birlikte yol almaya başlayacaktır” diye konuştu. İGC Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Tuncer de medyadaki şiddet dilinin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Mesir Mahallesi’ndeki programın ardından Fatih Mahallesi’ne geçen İGC proje ekibi, bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Program öncesi ekiple sohbet eden mahalle sakinleri daha iki gün önce bir şiddet olayına şahit olduklarını belirterek, bu durumdan bıktıklarını aktardılar. Öte yandan mahalleli, şiddetin önlenmesi için caydırıcı önlemler alınmasını istediler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sosyal medyadan terör propagandasına 7 gözaltı
Sonraki Haber Buca sokakları tek tek yenileniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?