ANA SAYFA > MEDYA > İGC AB projesi telif desteği 3 yıl daha devam

İGC AB projesi telif desteği 3 yıl daha devam

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC AB projesi telif desteği 3 yıl daha devam

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ gösterdiği başarı sayesinde, Avrupa Birliği tarafından 2025 yılına kadar uzatıldı. Yeni dönemde gazetecilerin mesleki becerilerini geliştirecek eğitimler, toplumsal içerikli özel ilaveler, iş arayışında olan ve serbest gazetecilerin özgün haberlerinin değerlendirildiği ‘Telif Desteği’ devam edecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte yürütülen projenin yeni döneminde de meslektaşlarına desteklerinin süreceğini söyledi. Gappi, telif desteğinin özellikle işsiz ve serbest çalışan gazetecilere hem mesleki hem finansal motivasyon sağladığını hatırlatarak 2019-2022 döneminde toplam 460 esere telif desteği sağladıklarını kaydetti. Yeni dönemde de haber başına brüt 100 euro desteğin devam edeceğini duyuran İGC Başkanı, özgün, yazılı ve video haberleri özellikle genç iş arama sürecinde olan ve serbest çalışan gazetecilerden beklediklerini söyledi.  

Telif desteğine başvuran eserler, yayın kurulu değerlendirmesinden sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti gazetesi 9 Eylül Gazetesi ve web sitesinde yayınlanacak. 
 
‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında İGC Uluslararası Basın Akademisi’nin stüdyo, kurgu, ortak çalışma alanları ve düzenli olarak verilen mesleki eğitimler ile toplumsal sorunlara işaret eden özel ilaveler devam edecek.  
 
Gazeteciler, proje hakkında detaylı bilgilere, İGC Telif Başvuru Rehberine ve Başvuru Formuna www.igc.org.tr adresinden ulaşabilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sen yeter ki yaz!..
Sonraki Haber Karabağlar'da şiddet mağdurlarına hukuksal destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?