ANA SAYFA > MEDYA > Gappi: Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz

Gappi: Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gappi: Artık şiddet haberleri yazmak istemiyoruz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüttükleri Nar projesine dikkat çekerek, gazeteciler olarak şiddet konulu haberler yazmak istemediklerini söyledi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Hollanda finansal desteği ile hayata geçirdikleri “Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR” kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği dilini medyada yaygınlaştırmaya ve şiddete karşı farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüttü. Projenin bu ay itibariyle biteceğini duyuran Cemiyet Başkanı Gappi, ‘Nar elçilerinin’ mücadeleye devam edeceğini söyledi.   
 
İGC Başkanı Gappi, “Bizler kamuyu doğru bilgilendirme sorumluluğumuzun bilincinde, şiddete karşı toplumsal cinsiyet eşitliği dilini yaygınlaştırmak için Hollanda desteği ile yola çıktık. Biliyorduk ki Nar kabuğunun altında yüzlerce mücadeleci insan bizimle ortak hareket edecek. Tahminlerimizin ötesinde destek aldık. Birçok gazeteci arkadaşımız nefret söyleminden uzak, şiddeti yeniden üretmeyen haberler, belgeseller, kamu spotları, radyo spotları, podcastler yaptı. Şiddetin en yoğun yaşandığı mahalleri tespit ederek, farkındalık çalışmaları yaptık. Mahalleri şiddete kapatmak için esnafla konuştuk. İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği başta olmak üzere birçok ilçe belediyesi, kadın danışma merkezleri yöneticileri, İzmir Barosu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Mülkiye Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi gibi birçok kurum ve kişinin desteğini aldık. Çünkü kimse gazetesinde şiddet okumak istemiyor. Biz gazeteciler olarak da artık şiddet konulu haberler vermek istemiyoruz. Bunun için her zaman üstümüze düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.  
 
Kasım ayı itibariyle resmi olarak projenin kapanışın gerçekleşeceğini de duyuran Gappi, 29 Kasım saat 14.00’te bu mücadeleye ortak olan herkesi cemiyet merkezinde buluşmaya davet etti.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Veli Der’den Karşıyaka'da ''Çocuk Hakları İstismarı'' sergisi
Sonraki Haber Soyer: Buca Cezaevi arazisinin sadece yeşil alan olmasını istiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?