ANA SAYFA > MEDYA > DERİ'N FİKİRLER'İN KAZANANLARI BELLİ OLDU

DERİ'N FİKİRLER'İN KAZANANLARI BELLİ OLDU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DERİ'N FİKİRLER'İN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nı Tasarımcı Huriyet Çetin ve Deri Mühendisi Ahmet Kor’dan oluşan takım Horus ve Anubis temasıyla kazandı.

Bu yıl 4. Kez Modern MİT ana temasıyla düzenlenen “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda ikinciliği, Irmak Savran ve Esra Gümüşçü ikilisi İki Karşı Kutup temalı tasarımlarıyla elde ederken, üçüncülüğü İrem Yazıcı ve Samet Soylu’dan oluşan takım Pan temalı tasarımlarıyla kazandı. Hilal Tüfekçi ve Elif Çağla Akçın ikilisi ise Medusa temalı tasarımlarıyla mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Kareograf Akif Örük’ün organizasyonunda, “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın, İzmir Kaya Thermal Otel’de yapılan Final Defilesi, Türkiye’nin tanınmış mankenleri, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun ile İzmirli mankenlerin katılımıyla görsel şölene dönüştü.
 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nın finalinde 10 takım yarıştı. Kaya Thermal & Convention Otelinde  gerçekleşen “IV. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nın final organizasyonu göz kamaştırdı.

Final Defilesi öncesinde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını, 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için İnovasyon, Ar-Ge, Markalaşma ve Tasarımın anahtar görevi üstleneceğini kaydetti.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlediği “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın Türk deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak amacında olduğuna işaret eden Galiko, “Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirme hedefi doğrultusunda, üniversitelerin ve sanayi ortaklığının neticesinde Türk derisinin değerinin tüm dünya tarafından anlaşılmasını sağlayabilecek bir yarışma düzenliyor olmaktan dolayı çok memnunuz. Düzenlediğimiz yarışmanın sektör için gelecek vaat eden deri tasarımcıları ve deri mühendisleri ortaya
çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

10 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Galiko şöyle devam etti; “Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda sona yaklaştık. 10 finalist takımlar, bu süreçte tüm gayretlerini sergiledi. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu.”


BİRİNCİ TAKIM 8 BİN TL ÖDÜL KAZANDI

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nı kazanan Huriyet Çetin ve Deri Mühendisi Ahmet Kor’dan oluşan takım 8 bin liralık büyük ödülün sahibi olurken, İkinci olan Irmak Savran ve Esra Gümüşçü ikilisi 5 bin lira, üçüncülüğü kazanan Hilal Tüfekçi ve Elif Çağla Akçın ikilisi ise 3 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca dereceye giren belirli sayıdaki deri tasarımcısına Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında eğitim hakkı tanıma olasılığı bulunuyor. Bunun yanısıra dereceye giren deri mühendislerine deri firmalarında staj imkânı sağlanacak.

Öte yandan, ilk üçe giren takımlar masrafları Deri Tanıtım Grubu tarafından karşılanmak üzere Milano’da Eylül ayında düzenlenecek olan dünyanın en önemli deri etkinliği Lineapelle Fuarı’nı ziyaret etme şansını yakalayacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER GÖREV YAPTI

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda 10 finalist takımın eserlerinin seçimini yapan jüri üyeleri ise; “Jüri Başkanı/Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, Moda Tasarımcıları Atıl Kutoğlu, Simay Bülbül, Siren Ertan, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Mızraklı, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman,  Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş” oldu.

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda final gecesinin sunuculuğunu Didem Gürüzümcü üstlenirken, yarışma sonrasında gerçekleştirilen After Party’de Dört Car Grubu sahne aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ÖDEMİŞ OSB İÇİN A TAKIMI HAZIR
Sonraki Haber AKPINAR: "SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?