ANA SAYFA > MEDYA > ''Demokrasi Çatısı Altında Toplanacağız''

''Demokrasi Çatısı Altında Toplanacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Demokrasi Çatısı Altında Toplanacağız''

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi ziyaret etti.

Ziyarette İGC Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Sekreter Mehlika Gökmen, Sayman Üye İlkses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek, Esat Erçetingöz ve Adem Nakçı hazır bulundu.
 
Basın sektörü ve basın meslek örgütlerinin yaşadığı sorunların değerlendirildiği görüşmede yerel basının güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Görüşmede konuşan Ednan Arslan basın meslek örgütlerinin demokrasiye hizmet eden çalışmalar yaptığını vurgulayarak: “İzmir Gazeteciler Cemiyeti kentimizin ve ülkemizin en önemli kuruluşlarının başında geliyor. Demokrasinin en önemli unsurlarından, halkın doğru haber alma hakkı için çalışan çatı örgütüdür. Hukuk ve adalet adına önemli çalışmalar devam ediyorsa basın meslek örgütleri sayesindedir. Demokrasiden yana olan tüm unsurların bu anlayışla dayanışma içinde olması büyük önem taşıyor” dedi.
 
Basının dördüncü kuvvet olduğunu vurgulayan Arslan, yerel basını ve meslek örgütlerini daha güçlü kılmak gerektiğini de ekledi.
 
Doğru ve Rasyonel Çalışmalar Yapılmalı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmaları ve yerel basının durumu hakkında bilgiler veren İGC Başkanı Dilek Gappi: “Sektör olarak birçok yönden sorun yaşıyoruz. Temel amacımız bu sorunları çözüme ulaştıracak doğru ve örnek çalışmalar sunmak. Çok yönlü, rasyonel ve doğru habercilik anlayışını genç meslektaşlarımıza aşılamak istiyoruz. Doğru eğitimlerle meslekteki donanımlı insan sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken kentimizi de mesleğimiz adına ön plana çıkarmayı istiyoruz” dedi.
 
Son yıllarda alınan kararların basın sektörünü ve meslek örgütlerini zayıflatan kararlar olduğunu söyleyen Dilek Gappi, ülkedeki meslek örgütlerin ve yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gümrükçü: Çiğli’nin ilk katılımcı bütçesini hazırlıyoruz
Sonraki Haber Esnaftan Başkan Batur'a destek teşekkürü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?