ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Zeki Müren'in Kaidesini Diktiler, İzmir Büyükşehir'e Tepki Gösterdiler

Zeki Müren'in Kaidesini Diktiler, İzmir Büyükşehir'e Tepki Gösterdiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zeki Müren'in Kaidesini Diktiler, İzmir Büyükşehir'e Tepki Gösterdiler

Dostluk Grubu Derneği "O Ağacın Altını Şimdi Anıyor Musun?" anma programıyla Zeki Müren'i vefatının 26. yıldönümünde İzmir'de andı.

Batmayan sanat güneşi Zeki Müren'i hayatını kaybettiği Kültürpark'ta, eski TRT stüdyolarının önünde, geçen yıl olduğu gibi sevenleriyle birlikte manolya ağacının altında anan dernek üyeleri, her yıl söz verilmesine rağmen Zeki Müren'in büstünün ya da heykelinin dikilmemesine tepki gösterdi. Dernek Başkanı Ahmet Eren Özen şöyle konuştu: "İzmir Fuarı demek Zeki Müren demekti. Müren radyodan sonra ilk kez halkın karşısına İzmir fuarında çıktı. 1996'da yine burada vefat etti. Yıllardır söz verilmesine rağmen manolya ağacının önüne onu hatırlatan hiçbir şey yapılmadı. Bu yıl Dostluk Grubu Derneği olarak kısıtlı imkanlarla yaptırdığımız ahşap kaideyi buraya yerleştiriyoruz. Yetkililerin dikkatini bir kez daha çekiyoruz. Böylece yetkililere sözlerini hatırlatmak istiyoruz."
Müren'in en yakın arkadaşı Göksenin Çakmak ise sanatçının son anlarını anlattı. Zeki Müren'in heykelinin dikilmemesinin ise utanç verici olduğunu söyleyen Çakmak; "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Zeki Müren düşmanları var. Homofobikler var. Geçen yıl anma konserimiz de sahte bir mektup gerekçe gösterilerek iptal edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seferihisar'daymış. Hani ben ve Sayın Kılıçdaroğlu bu heykeli birlikte açacaktık ne oldu? Tunç Soyer sözünü tut artık" diyerek göz yaşı döktü.
Aralarında koro şefi Ergin Kayran, yönetmen İsmail Gülnar, yazar Kemal Varol, işkadını Bahar Menekşe ve Zeki Müren'in manevi oğlu Hakkı Ulaşgil'in de bulunduğu ellinin üzerinde katılımcıyla birlikte Zeki Müren'in ahşap kaidesi alkışlarla açıldı.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karton Köşe Koruyucu
Sonraki Haber İzDönüşüm Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?