ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Yönetmen Özkan Mübadelenin 100.Yıl anısına çekilecek belgesel için İzmir'de

Yönetmen Özkan Mübadelenin 100.Yıl anısına çekilecek belgesel için İzmir'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yönetmen Özkan Mübadelenin 100.Yıl anısına çekilecek belgesel için İzmir'de

Mübadelenin 100’üncü yılı anısına çekilecek olan 'Sıla Hasreti" adlı belgeselin ön görüşmeleri kapsamında Alman Fransız ortak Kültür ve Sanat kanalı ARTE TV'nin yapımcı ve yönetmeni Gülsel Özkan İzmir’e geldi.

Yönetmen Özkan, Uluslararası Giritliler Federasyonu Merkezi’ni ziyaret ederek çekilecek olan film hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretten mutlu olduklarını ifade eden Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap, çekimlerin tamamlanmasının ardından belgeselin 2023 yılı içinde, İzmir başta olmak üzere Avrupa’da da aynı anda gösterime gireceğini söyledi.

Avrupa’yla birlikte aynı anda izlenecek
Yapımcı ve yönetmen Gülsel Özkan’ı derneklerinde konuk etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Güzelkasap, “Mübadelenin 100’üncü yılı anısına, en fazla Rumeli Balkan Türklerinin, mübadil torunlarının yaşadığı kent olması nedeniyle İzmir'de çekimleri yapılacak olan “Mübadelenin 100’üncü yılı-Sıla Hasreti” belgeselinin heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Alman Fransız ortak Kültür ve Sanat kanalı ARTE TV'nin Yapımcı ve Yönetmeni değerli dostumuz Gülsel Özkan’ı konuk ettik. Federasyonumuz ile birlikte camiamıza yönelik her konuda olduğu gibi, bu projede de yine desteğini esirgemeyen değerli hemşehrimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla, çekimler 2023 Ocak ayı içinde İzmir'de başlayacak” dedi.

Belgesel dünya barışına katkı sağlayacak
Çekimlerin tamamlanmasının ardından 2023 yılında, başta İzmir olmak üzere tüm Avrupa'da aynı anda gösterime girecek olan bu anlamlı belgeselin önemine dikkat çeken Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap, “Bozulan barışın sonucu olan mübadele ve benzer acıların tekrar yaşanmamasına, barışın, dostluğun pekiştirilmesi ve korunmasının önemini anlatan belgesel dünya barışına çok önemli katkılar sağlayacağına gönülden inanıyorum. Bu konuda bilgi birikimi olan sevgili dostumuz mübadeleyi dünyaya anlatacak. Bizler için de çok anlamlı olan bu önemli çalışması için teşekkür ediyor, başarılar diliyor, suyun öte yakasındaki tüm dostlara, İzmir'den selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz” diye konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Furkan gol orucunu bozdu
Sonraki Haber Karşıyaka'da yeraltı konteyner sayısı 268'e çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?