ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Yaşar Aksoy, Yunus Nadi Ödülü’nü Sosyal Bilimler dalında kazandı

Yaşar Aksoy, Yunus Nadi Ödülü’nü Sosyal Bilimler dalında kazandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaşar Aksoy, Yunus Nadi Ödülü’nü Sosyal Bilimler dalında kazandı

2021 Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 76’ncısı düzenlenen yarışmada, 5 dalda 6 eser ödüle değer bulundu. Ödüller, pandemi şartları da dikkate alınarak kasım ayında düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Öykü dalında 102, roman dalında 117, şiir dalında 101, sosyal bilimler araştırması dalında 21, karikatür dalında 14, fotoğraf dalında 21 olmak üzere toplam 376 yapıtın değerlendirildi.
 
Ödül kazanan şu isimler oldu: Şiir dalında Cevat Çapan, roman dalında Gökçer Tahincioğlu, öykü dalında Mehmet Güreli ve Aslı Akarsakarya, sosyal bilimler araştırması dalında Yaşar Aksoy, fotoğraf dalında ise Hüseyin Opruklu. 
Seçici kurulu Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen, Prof. Dr. Barış Doster ve Doç. Dr. Deniz Yıldırım’dan oluşan Sosyal Bilimler Araştırması dalında ödülün sahibi, “Gavur Mümin – Gazi Paşanın Casusu” adlı kitabıyla Yaşar Aksoy oldu.

Yaşar Aksoy, “Teşekkür edeceğim çok kişi var, ama öncelikle Cumhuriyet gazetemize, hepsi de akademisyen ve yazar olan seçici kurul üyelerine, kitabımı yayınlayan Kırmızı Kedi Yayınevi’ne, değerli Haluk Hepkon’a, yayınevimizin editörü ve Cumhuriyet gazetesinin seçkin yazarı Mehmet Ali Güller’e teşekkür ederim, sağ olsunlar” dedi..

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bazı doktorların ödleri kopuyor
Sonraki Haber Sanayicilerden Başkan Soyer’e hizmet teşekkürü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?