ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Prof. Dr. Özdemir Nutku yaşarken onurlandırıldı...

Prof. Dr. Özdemir Nutku yaşarken onurlandırıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Dr. Özdemir Nutku yaşarken onurlandırıldı...

Karşıyaka'da yetişen ve yaptıklarıyla Türkiye'ye mal olmuş isimleri yaşarken onurlandırmayı gelenek haline getiren Karşıyaka Belediyesi, Türk Tiyatrosu'nun önemli isimlerinden Prof. Dr. Özdemir Nutku için 'sanat gecesi' düzenledi.

Karşıyaka Belediyesi ve TOBAV iş birliğiyle organize edilen etkinlik, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Salonu dolduran yüzlerce Karşıyakalıya Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun tiyatroya katkıları, akademik başarıları, yapıtları ve yaşamı anlatıldı. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başlayan gecede, aile bireyleri ve eski öğrencileri de Nutku'yu yalnız bırakmadı.

Eşi Prof. Dr. Hülya Nutku, Metin Bilgin, Mehmet Ergüven, Eftal Sevinçli, Süreyya Hilmi ve Birgen Engin'in konuşmacı olarak katıldığı gecede Özdemir Nutku’nun hayatını anlatan belgeselin de gösterimi yapıldı. Ayrıca şiirlerinden bestelenen şarkılar çalındı. Etkinliğin yönetmenliğini Şair Haluk Işık yaptı. TOBAV Genel Başkanı Mehmet Yılmaz "Sanata önder olmuş aydınlarımızı yaşarken anmayı gelenek haline getiren Karşıyaka Belediyesi'ne, bizimle birlikte bu geceye imza attıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Vefa gecesini düzenleyenlere, emek verenlere ve katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Özdemir Nutku da "Bu unutulmaz geceyi yaşamak benim için onur verici oldu" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükkarcı'yı arkadan vurdular!..
Sonraki Haber KSK Başkanı Mutlu Altuğ'un annesi vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?