ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Koroların vazgeçilmezi: Mustafa Orta...

Koroların vazgeçilmezi: Mustafa Orta...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Koroların vazgeçilmezi: Mustafa Orta...

Karşıyaka Sanat Derneği Genel Koordinatörü Mustafa Orta, hem yönetici, hem solist, hem de korist olarak, sesi ve sazıyla koroların aranan ismi oldu. Neşeli tavırları, arkadaş canlısı ve müziğin hastası olan Mustafa Orta "Müzik ruhun gıdası" diyor...

20 yıl önce "sesim olmasa da müziği seviyorum. Bir koroda şarkı söyler, müzik keyfi alırım" diyerek korist olan Tüpraş'tan güvenlik şefi olarak emekli olan Akhisar Gölmarmaralı 64 yaşındaki Mustafa Orta, 40 yıldır Karşıyaka'da yaşıyor.
Sende Gel Kültür Kafeyi açarak, çalışma yapacak yer arayan Karşıyakalı korolara da hayat iksiri olan Mustafa Orta, her telden çalıyor ve söylüyor.
Karşıyaka Sanat Derneği'nde genel koordinatör olarak yönetici olarak görev yapmanın yanı sıra Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği ve Karşıyaka Sanat Derneği Türk Halk Müziği korolarındahem korist hem de solist olan Mustafa Orta, "Önce çalıştık, sonra emekli olduk, ama müzikten asla vazgeçemedik. Bu bir yaşam tarzı. En çok hayattaki en değer verdiğim kişi olan eşim Benay Hanımın destekleri beni bugünlere getirdi. Sesim kötü dediğimde, hayır güzel söylüyorsun diyerek teşvik etti. Allaha şükürler olsun, bugün koroların aranan ismi olmak beni mutlu ediyor. Pek çok korodan davet alıyorum. Müsait olduğum an onlara katılmaktan zevk duyuyorum. Sesimin götürdüğü yere kadar gideceğim. Karşıyaka'da sesine güvenen veya güvenmeyen herkesi Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarımıza bekliyoruz. Bir cesaret herkes gelsin. Yerimiz bol" dedi.
Karşıyaka Sanat Derneği'ni başkan Avni Erboy, başkan vekili Muhsin Gürmen, Türk Halk Müziği yöneticisi Nadire Öksüz, Nursel Özdemir ile dört dörtlük yönettiklerini ve şefler Erol Gönüldaş ile Cihad İşci'den son derece memnun olduklarını da sözlerine ekleyen Mustafa Orta, "özellikle medya ve sporun duayeni olan başkanımız Avni Erboy'a teşekkür etmek istiyorum. Her zaman arka planda kalıyor ve mütevazi kişiliğiyle bizi gerçekten çok destekliyor ve büyük işlere imza atmamızı sağlıyor. Onu bile müziğin içine çekebildiysek ne mutlu bizlere. Korolarımla gurur duyuyorum" diye konuştu.
Son olarak Asrın Müzik Hali'nde sahneye Mustafa Keser (Mustafa Küser) olarak çıkan ve alkışlanan Mustafa Orta 24 Nisan'daki Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği korosuna müzikseverleri davet ederek, "10 Haziranda da Karşıyaka ve İzmir'e çok büyük sürprizimiz var" dedi.  

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 3 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KES, son deplasman maçını kazandı...
Sonraki Haber Dr. Cemil Tugay, bisikletcilerle pedal çevirdi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?