ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''KODA Müziği'' merhaba dedi...

''KODA Müziği'' merhaba dedi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''KODA Müziği'' merhaba dedi...

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde oda müziğinden esinlenerek isimlendirilen Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası(KODA)’nın sanatçılarınca oluşturulan “KODA Müziği Orkestrası” ilk konseri ile izleyici ile buluştu.

Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyaka İlçesi'ni bir Kültür Sanat Merkezi'ne dönüştürme projesinin en önemli adımı olarak 2014 yılında kurduğu Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), KODA Müziği Konseri’nin ilkiyle sanatseverlerle buluştu. Türkiye'de ilk ilçe belediyesi orkestrası olan KODA'nın bu kez 6 ve 7'şer kişilik gruplardan oluşan oda müziği orkestrası KODA Müziği Konseri ile Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahne aldı.

"KODA Müziği"nin ilk konserinde solist olarak yer alan İzmir Devlet Opera Balesi Solist Sanatçısı ve Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Teyfik Rodos, Karşıyaka Oda Orkestrası'ndan 6 ve 7'şer kişilik gruplar oluşturarak kurudukları oda müziği orkestrasının yine bir ilk olduğunu dile getirdi. Rodos, "Bu konserin özelliği tüm solistler KODA Orkestrası'ndaki sanatçılardan oluşmaktadır. Bu hem İzmir için hem de Karşıyaka için yine bir ilk oldu. Oda Müziği çok zor seslendirilen bir müzik türüdür. Oda Müziği eserlerinde çalan herkesin solistlik derecede iyi olması gerekir ki bizim KODA'daki bütün sanatçılarımız solistlik derecesinde iyi olduğu için hareket kabiliyeti olan daha küçük gruplar halinde KODA Müziği yapmaya karar verdik.KODA Müziği'nin ilk konserinde solist olarak ben sahne aldım ve Barok Dönem aryalarından seçilmiş 7 tane şarkıyla sahneye çıktım. İkinci bölümde ise Schubert'in Piyano ile Alabalık Beşlisi eseri yer aldı. 5 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci konserimize bütün sanatseverleri bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı Kaymakamı Baştürk'ten hayırlı olsun ziyareti
Sonraki Haber Şehit ailelerini yalnız bırakmıyorlar...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?