ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Müftülüğü'nden 105. Yıl kutlaması...

Karşıyaka Müftülüğü'nden 105. Yıl kutlaması...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Müftülüğü'nden 105. Yıl kutlaması...

Karşıyaka Müftülüğü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi.

Çarşı Kültür Merkezinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hacı Mustafa Gültekin Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel’in Kur’an tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler; “Vatan topraklarımızı ve istiklâlimizi kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan, mübarek vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmak için olağanüstü bir mücadele veren, dikenli yolları bir bir aşarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar, milletimizin de bahtiyar olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum” dedi.

Müftü İsa Gürler’in konuşmasının ardından şiir dinletisi ve kahramanlık türküleri konseri başladı. 

Karşıyaka Müftülüğünce Kur’an kursu kursiyerleri arasında düzenlenen Güzel Şiir Okuma Yarışmasında birinci olan İhsan Gültekin Kur’an Kursu kursiyerlerinden Songül Düzkaya, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini, ikinci olan Şemikler Gülistan Kur’an Kursu kursiyerlerinden Gökçen Özkan Mehmet Akif Ersoy’un Ordunun Duası şiirini, üçüncü olan Şemikler Gülistan Kur’an Kursu kursiyerlerinden Gül Aslan Oraner Orhan Şaik Gökyay’ın Bu Vatan Kimin şiirini, dördüncü olan Atakent Kur’an Kursu kursiyerlerinden Tancun Taşdemir Hasan Yücel’in Ben Bu Vatan İçin Şehit Oldum Ana şiirini okudu.

Tuna Kültür ve Sanat Derneği Sanat Yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu tarafından da Kahramanlık Türkülerinden oluşan bir konser verildi. Sanat Yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu’nun söylediği Çanakkale Türküsü ve okuduğu Dağ Başını Duman Almış şiiri salonda duygusal anların yaşanmasına vesile oldu. Konserin ardından Güzel Şiir Okuma Yarışması ödülleri takdim edildi. Program Müftü İsa Gürler’in Solist Çiğdem Sabuncuoğlu’na ve programı sunan Ergül Yalın’a çiçek takdimi ile son buldu.
İlgiyle izlenen programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Müge Hanay Ünveren, Vergi Dairesi

Müdürü Emine Çetin, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, Kur’an kursu öğreticileri  kursiyerler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yapay Zeka ve Akıllı Şehirler Müdürlüğü kuruldu
Sonraki Haber Bostanlıspor'a 2 branştan 5 Altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?