ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Irina Sarbu farkı

İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Irina Sarbu farkı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Irina Sarbu farkı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 7 Mart akşamı AASSM Küçük Salonda şenlik vardı. Festival’e, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile katılan Irina Sarbu Band, salonu tamamen dolduran dinleyicilerine 90 dakikalık muhteşem bir caz ziyafeti çekti.

Sıra dışı bir vokal olarak tanınan Irina Sarbu, 15 yıldır birlikte çalıştıkları arkadaşları Puiu Pascu (piyano), Ciprian Parghel (kontrbas) ve Tudor Parghel (davul) ile sahnede coştu ve coşturdu. Scat’leriyle gönülleri fetheden Sarbu her şarkısının kısa öykülerini anlattı, repertuarını caz, etnik caz, samba, bossa nova, Arjantin tango, Rumen müziği, Fransız müziği örnekleriyle süsledi. 

Konser sırasında birbirleriyle sürekli iletişim halinde olan Dörtlü, zaman zaman birlikte söyledi, bazen de birbirlerinin çalgılarını çaldı. Irina’nın elektronik davulla yaptığı kısa şov alkış aldı. Konserin sürprizi Irina Sarbu Band’in 90 dakikanın sonunda dinmeyen alkışlara hep birlikte coşkulu bir Romen halk Dansı ile teşekkür etmesi oldu.

26. İzmir Avrupa Caz Festivali, 9 Mart akşamı AASSM Küçük Salonda Timuçin Şahin yönetiminde Yaşar Üniversitesi Caz Ensemble Konseri yapılacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 8 Kadından 8 Soruna 8 Çözüm Önerisi
Sonraki Haber Füsun çocukların gülüşlerinde yaşayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?