ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İZARTİST Sanat Günleri Başladı

İZARTİST Sanat Günleri Başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZARTİST Sanat Günleri Başladı

Uluslararası İZARTİST Derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası İzArtist Sanat Günleri - ‘‘ÇIĞLIK’’ Doğanın Döngüsünden Sanatsal İzlenimler resim, heykel, grafik, seramik, suluboya, enstalasyon, video art gibi disiplinler karma sergi, panel, tasarım ve uygulamalardan oluşuyor.

Dernek başkanı Muzaffer BEKTAŞ sanatçı adıyla Mona Muzo nun küratörlüğü ile gerçekleşen sanat günlerinde, aralarında benimde olduğum İzmir'in seçkin sanatçılarının eserlerinden oluşan karma sergi yer alıyor.
Dünya Sanat Günleri kapsamında; 
*Sanatta Doğanın Temsili
*Felsefi Perspektiften Doğa İnsan ve Sanat
*Sanat ve Psiko Terapi
*Türkiye'de Çağdaş Sanat  *Uygulamaları ve Yaklaşımları 
*Sanatta Özgünlük ve Üslup
*Bilimsel Temelli Renk Çemberi
Konuları düzenlenecek oanellerde işlenecek.
Uluslararası İzArtist Sanat Günlerinin amacı İzmir'in kültür ve sanat alanında "farkındalık kültürünün” geliştirilmesi. Etkinlik aynı zamanda iklim değişikliği nedeniyle dünyamızı, ülkemizi ve şehrimizi etkileyen, hızla yaşanan küresel krizlere karşı toplumu duyarlı bir duruş sergilemeye çağırıyor.
Sanatçılar, Uluslararası İZARTİST Derneği üyeleri ve çeşitli alanlardan değerli akademisyenlerle birlikte, sanatsal ve sosyal bilinçlenme adına pozitif bir etki yaratmak için, doğanın içinden gelen bir ses olmak ve topluma hitap etmek amaçlanıyor.
Kratör Mona Muzo sergiyle ilgili olarak;
"Sanatçı olabilmek için yaşamı kavramak, onu belleğe, belleği anlatıma, gereçleri biçime dönüştürmek gerekmektedir. Sanatın misyonu her zaman insanı bütünlüğü içinde heyecanlandırmak, kendisini bir başkasının yaşamıyla görebilmesini, diğerlerinde kendi yaşamlarını benimsemelerine yardımcı olmaktır. Sanat doğru sözü ile, yanlışa itiraz ederek dünyanın değişebileceğini göstermeli, değişime katkı sağlayabilecek farkındalıklarla desteklemelidir" diyor.
(Esat ERÇETİNGÖZ)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavişehir 79 Yıldız, lideri yendi...
Sonraki Haber Karşıyaka, Efeler 09'u konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?