ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Hanri Benazus'un Atatürk ateşi Girne'ye ulaştı

Hanri Benazus'un Atatürk ateşi Girne'ye ulaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hanri Benazus'un Atatürk ateşi Girne'ye ulaştı

Atatürk’ü daha küçük yaşta tanımak onuruna erişen, hayranlığı tutkuya dönüşen, ömrünü Atatürk’ü ve O’nun hayalindeki Cumhuriyet’i anlatmaya adayan Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri Hanri Benazus Türkiye'de sonra şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde "Atatürk Fotoğrafları" sergileri açıyor.

Girne Belediye Başkanı Sn. Murat Şenkul önderliğinde KKTC'deki pekçok sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen ilk sergi 10 Ekim 2023 Salı günü saat 18.00 de Girne Tarihi Limanda açılıyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Onuruna düzenlenen "Çağdaş Atatürk Fotoğrafları" Sergisi aylardır restore edilen Girne Tarihi Liman duvarlarında ve mekanlarında gerçekleşecek.

Sergi hazırlıkları için Asistanı Derya Yelkenkaya ile birlikte Girne'de bulunan sevgili büyüğüm Hanri Benazus Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk kez düzenlenecek açıkhava sergisinde, "Konuklarımız sokak duvarlarında asılı İBB Koleksiyonu Atatürk Fotoğrafları arasında yürümenin heyecanını yaşayacak." diyor.

Gerek yurtiçinde ilk, orta, lise ve üniversitelerde, sivil toplum kuruluşları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve gerekse yurtdışında uzanabildikleri her yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Arşivi Hanri Benazus Koleksiyonundan Atatürk Fotoğrafları ile sergi ve sunum projeleri üretmeye devam edeceklerini dile getiren Benazus; "Yaptığımız söyleşi ve konferanslar ile Atatürk'ü ve Cumhuriyet tarihini  anlatmaya, paylaşımlar yapmaya, her yeni proje ile Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hangi çetin mücadeleler ile kurulduğu bilincini arttırmaya çalışıyoruz. Her bir fotoğraf karesine bakarak Atatürk'ü daha iyi anlamaya ve anlatmaya duyduğumuz istek ile bu fotoğrafları sergilemenin ve Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk Milletinin kalbine daha da yerleştirdiğimize olan inancımızın gerçekleşmesinin sonucunu görmenin onuru, gururu ve heyecanı içerisindeyiz." diyor.

Bu arada Girne Tarihi Liman'da açılacak olan sergiye Girne Belediyesi ile "Kardeş Sakin Şehir" olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'inde davetli olduğu, ancak proğramı gereği katılamayacağı belirtiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko'yu ağırlıyor
Sonraki Haber Ergüllü: Bilet fiyatları ve öğrenci bileti eleştirilerini yakından takip ediyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?