ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Esat Erçetingöz’den Flamingo Adası Sergisi

Esat Erçetingöz’den Flamingo Adası Sergisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Esat Erçetingöz’den Flamingo Adası Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz’ün "Flamingo Adası Sergisi" Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide Erçetingöz’ün flamingo fotoğraflarından oluşan 45 eseri sergileniyor.

Fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz’ün "Flamingo Adası Sergisi" açıldı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki sergi 22 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergide Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’nde çektiği flamingo fotoğraflarından oluşan 45 eser yer alıyor. Sergi İzmir’in farklı noktalarında ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

İZMİR KUŞ CENNETİ’NDE ÇALIŞTI
Uzmanlık alanının martılar olduğunu belirten Erçetingöz, flamingo fotoğrafları çekmesinin nedenini şu sözlerle anlatıyor:

“İzmir Kuş Cenneti’ne gide-gele flamingolarla da arkadaş olduk. Flamingolar beyaz, pembe renkli, çok güzel hayvanlar. Ama yavrularını hep merak etmişimdir. Yavrularını da görüntülemek istedim. Nasıl doğuyorlar, nasıl büyüyorlar? Nasıl besleniyorlar?”

‘YAVRULARIN HEPSİ SİMSİYAHTI’
İzmir Kuş Cenneti’nde çalışmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 3 ay boyunca izin beklediğini anlatan Erçetingöz, “Nihayet izin geldi. Bir rehber eşliğinde çalışmaya başladım. Ada Tuzla’da denizin ortasında. Yaklaşık kıyıya 3 km. mesafede. Gözetleme kulesinden bakınca yavruları gördüm. Benim için çok büyük mutluluktu. İlk defa böyle bir şeye şahit oldum. O küçücük yavruların hepsi simsiyahtı. Anne-babalarının tam aksine onlar beyaz, yavrular siyahtı. Sonra öğrendim ki iki yıl boyunca salinas denen o kurtçukları yiye yiye beslenerek beyazlaşıyorlar. İki yıl sonra ancak beyazlaşabiliyorlarmış. O dönemde yedikleri salinas kurtçuğu kimyasal bir ortamda onları beyazlaştırıyor” diyor.

Çalışmasının bir hafta sürdüğünü kaydeden Erçetingöz, sözlerini şöyle noktalıyor: “Oraya gittiğimde kendimi kaybettim. Her deklanşöre bastığımda arkası geldi. Yaklaşık 5 bin 500 fotoğraf çektim. Şimdi onlardan 45 tanesini sergiliyoruz. Flamingoların doğduktan sonra yumurtadan çıkmalarına, beslenmelerine, yüzme öğrenmelerine şahit olmak çok büyük bir mutluluktu. Sergiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e armağan edeceğim. Çünkü Soyer, “flamingoların da başkanıyım” diyen bir belediye başkanı.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Utanıyorum
Sonraki Haber Flamingodan hakem olur mu?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?