ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dünya tarihine merak sardı, 13 yaşında yazdı 15 ‘inde kitaplaştırdı

Dünya tarihine merak sardı, 13 yaşında yazdı 15 ‘inde kitaplaştırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya tarihine merak sardı, 13 yaşında yazdı 15 ‘inde kitaplaştırdı

Karşıyaka'nın yetenekli gençleri arasından öne çıkan Nihat Sarp Bilge, sadece 13 yaşındayken tarih alanında kaleme aldığı kitabını yayımladı.

"13 Yaşındaki Çocuktan Tarih" isimli kitabın yazarı olan Bilge; hem genç yaşına hem de tarih bilgisine hayran bırakıyor. Kitapta 13 yaşındaki bir çocuğun ağzından Tarım Devriminden Soğuk Savaş'a kadar belirli başlıklarla dünya tarihindeki önemli olaylar özetleniyor. 164 sayfalık kitap, okuyucusuna iyi bir tarih deneyimi de sunacak.  Bilge, kitap hakkında "Tarih konusunda bilgisi olmayan biri bile kitabı okuduktan sonra temel bilgiye erişebilecek." iddiasında.

Kitap yazma hevesinin ailesinden geldiğini belirten Bilge, ileride de yazma tutkusuna devam etmek istediğini belirtti. Aynı zamanda kitap yazma sebebini henüz bir çocukken dünyada tarih alanında bir iz bırakıp, yaşıtlarını yazım alanında teşvik etmek olarak gösterdi. 
Okulunda ve çevresindeki arkadaşları arasında da tarih konusundaki bilgisiyle tanınan genç yetenek, ileride tarih alanında daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar’da ''Ata Ekmeği ve Armola'' şenliği coşkusu
Sonraki Haber Bir Baba Hindi Mustafa son yolculuğuna uğurlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?