ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 41. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

41. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
41. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 41. kez düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde başlıyor. 10 Nisan’a kadar sürecek festival kapsamında 21 yetişkin oyunu, 4 köy tiyatrosu performansı, 6 çocuk oyunu ve 2 uluslararası performans sahnelenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022’de “Hülya-Özdemir Nutku” adıyla düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali (41. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri) 27 Mart-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Birçok oyunu izleyiciyle buluşturacak festival kapsamında 21 yetişkin oyunu, 4 köy tiyatrosu performansı, 6 çocuk oyunu ve 2 uluslararası performansı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Açılış oyunu İtalya’dan
Festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İtalyan ekip Officina Per La Scena’nin sahneleyeceği “Alice” oyunu ile Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde saat 20.30’da açılış yapacak. Programda yer alan diğer uluslararası oyun olan IACT Hamburg Mut ekibinin “Puntila ile Matti” ise 5 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da yine Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde İzmirliler ile buluşacak.

Prömiyeri festivalde yapılacak
Festival bu sene bir de prömiyere ev sahipliği yapacak.  İzmir’in özgün içerikleriyle dikkat çeken ekiplerinden Tiyatro Mahal “Lacivert Gece” isimli oyunu ilk gösterimi ile festivalde seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Renkli kapanış
Festivalin kapanış gösterisi “Çok Kültürlü Bir Memleket; Barış” 10 Nisan Pazartesi günü saat 20.30’da Kültürpark’ta açık alanda sergilenecek. Bir arada yaşamanın ne kadar güzel olduğuna vurgu yapılan, danslarla ve jonglörlerle adeta bir insan sirki görselliği sunan bu benzersiz performans ücretsiz olarak izlenebilecek.
Festivalin detaylı programına ve biletlere online olarak “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Meslek Fabrikası'nda depremzedeler için iç çamaşırı üretiliyor
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka lider Türk Telekom'u konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?