ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 33. Uluslararası İzmir Festivali'nde geri sayım

33. Uluslararası İzmir Festivali'nde geri sayım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
33. Uluslararası İzmir Festivali'nde geri sayım

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali 25 Mayıs – 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen 33. Uluslararası İzmir Festivali etkinlikleri AASSM, DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı, Celsus Kütüpanesi, Efes Odeon, Elhamra Sahnesi ve Kemeraltı Kızlarağası Hanı’nda gerçekleştirilecek. 

GÜLSİN ONAY CHOPIN ÇALIYOR
33. Uluslararası İzmir Festivali, Polonya Cumhuriyeti’nin “En İyi Chopin Yorumcusu” madalyasının sahibi Gülsin Onay’ın 25 Mayıs 2019 Cumartesi gecesi AASSM’de vereceği resital ile açılacak.  Chopin ile ilgili duygularını; “Chopin... O doğuştan ruh ikizim. Ben elimi sürmeden piyanoyu kucaklayan kalbime ses veren besteci. Issız adaya götüreceğim eserlerin yaratıcısı... En kötü piyanoda bile parmaklarıma şarkı söyletebilecek güce sahip. Beni sevindiren, ağlatan melodileri ile haberi yokken hissettirdikleri. Chopin asırlar boyu devam edecek evrene ölümsüz duygular yaşatmaya müziğiyle. Chopin ile nikâhımızı Polonya Devlet Nişanı aldığım gün resmileştirmiştik, onun eserlerini her çalışımda piyanistliğime şükrediyorum.” Sözleriyle dile getiren Onay,  “Gülsin Onay ile Bir Chopin Akşamı” konseri için özel bir seçki hazırladı. 

GELECEĞİN BIG BAND’İ
Hollanda’nın en etkileyici Big Band’i olan Concertgebouw Caz Orkestrası (JOC), pek çok kişi tarafından “Geleceğin Big Band’I” olarak tanımlanır. 1996 yılında New Concert Big Band (Yeni Konser Topluluğu) olarak kurulan Concertgebouw Caz Orkestrası, o günden bu yana adını dünyanın tanınmış caz orkestraları arasına yazmayı başarmıştır. Şefleri Rob Horsting yönetiminde 28 Mayıs 2019 Salı günü DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı’nda verecekleri konserde JOC, son albümleri Crossroads’dan eserler seslendirecek. 

TUTKUNUN ASİ KIZI CARMEN
33. Uluslararası İzmir Festivali 30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı 21.00’de dans ve opera severlere farklı bir deneyim sunacak. Bizet’in Fransız yazar Merimee’nin eserinden yarattığı Opera literatürünün en sevilen yapıtlarından Carmen, bu kez karşımıza Flamenco yorumuyla gelecek. Günümüzün en iyi Flamenco Topluluklarından biri olan De Sangre Y Raza Flamenco Company, Juan Manuel Prieto’nun koreografisiyle tutkulu aşkın asi kızı Carmen’i yorumlayacak. 

PORTEKİZ’İN SESİ ANA LAİNS
Hislerini ifade etmenin ve bunları dinleyicilerle paylaşmanın en iyi yolunun Fado olduğuna inanan Ana Lains 11 Haziran 2019 Salı günü, saat 21.00’de AASSM’de vereceği konserde son albümü “Portucalis” i seslendirecek. Portekiz Büyükelçiliği işbirliği ile 33. Uluslararası İzmir Festivali’ne katılan Ana Lains Portucalis için “Bu albümün misyonu, insanları seven, kendi ülkesinin insanı olmaktan mutlu olan ve hayatın bir misyon olduğunu anlayan herkese adanmış olduğu mesajını vermektir. Bu albüm, doğduğumuz yerin bir parçası olduğumuzu anlayan herkese adanmıştır.” diyor. 

SOPRANO /BAS ALLATURCA “YENİ YORUMLAR”
33. Uluslararası İzmir Festivali, izleyicilerini 12 Haziran 2019 Çarşamba günü İzmir’in en güzel tarihi mekânlarından biri olan Kızlarağası Hanı’nında ağırlayacak.  Nihat Demirkol ’un 2017'de Bas Alparslan Mater ile kurduğu “Bas Allaturca” ve 2018’de Soprano Oya Ergün ile birlikte oluşturduğu “Soprano Allaturca”, 33. Uluslararası İzmir Festivali için “ilk kez ve özel olarak” Soprano/Bas Alaturca adıyla bir araya gelecek. Soprano/Bas Allaturca, güzel Haziran gecesini “Yeni Yorumlar” ile renklendirecek.

LUXEMBURG FİLARMONİ VE YUJA WANG
14 Haziran 2019 Cuma günü AASSM’de bulunacak müzikseverler çağımızın en yetkin piyanistlerinden Yuja Wang’ı, günümüzün en parlak orkestralarından Luxemburg Filarmoni Orkestrası eşliğinde dinleme fırsatı bulacaklar. Daimi şefleri Gustava Gimeno idaresindeki Orkestra, güçlü tınılarını Çaykovski, Gershwin, Shostakovich ve Stravinski’nin ölümsüz eserleriyle tanıtacak.

LA DIVA TURCA FESTİVAL PERDESİNDE
Adını opera tarihine altın harflerle yazdıran La Diva Turca- Leyla Gencer filminin İzmir galası 17 Haziran 2019 Pazartesi günü 21.00’de Elhamra Sahnesi’nde yapılacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu Zeynep Oral’a ait. Yönetmen Selçuk Metin aynı zamanda kurguyu da yapmış. Gala, Zeynep Oral ve Selçuk Metin’in katılımıyla yapılacak.

KLASİK, ROMANTİK VE ÇAĞDAŞ
Bir odamüziği topluluğunun kazanabileceği bütün ödülleri kazanmış ve günümüz toplulukları arasında önemli bir yere sahip Boulanger Trio, 19 Haziran 2019 Çarşamba günü 21.00’de Efes Odeon’da çalacak. Dünyanın en prestijli konser salonlarında sahneye çıkan, festivallerin aranan konuğu Boulanger Trio,  klasik ve romantik döneme ait eserlerine ek olarak, çağdaş müziğe bağlılıklarını da repertuarının odak noktasında tutuyor. Boulanger Trio, İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile katıldığı 33. Uluslararası İzmir Festivali’nde Clara Schumann, Paul Juon ve Robert Schumann’ın eserlerini çalacak.  

CELSUS’DA İTALYAN ESİNTİLERİ
Uluslararası İzmir Festivali’nin en sevilen mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi 25 Haziran 2019 Salı akşamı İtalyan Esintisi ile ferahlayacak. Günümüzün en yetenekli genç yıldızlarından soprano Mariasole Mainini, belkanto tenor olarak parlak bir kariyere sahip Nile Senatore ve piyanist Giorgio D’ Alonzo, İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile katıldıkları 33. Uluslararası İzmir Festivali’nde İtalyan Opera geleneğini temsil eden seçkin bir repertuar sunacak.

İZMİRLİ VE İZMİR’DE YAŞAMIŞ BESTECİLER
Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu, Şefleri Halil İbrahim Yüksel yönetiminde unutulmaz bir müzik gecesi vadediyor. 27 Haziran 2019 Perşembe akşamı 21.00’de AASSM’de yapılacak konserde, İzmir’de doğan ve yaşamının büyük bölümünü İzmir’de geçirmiş olan bestecilerin eserlerinden seçilmiş eserler açıklamalı bir konserle sunulacak. 

KAPANIŞ ŞANGHAY FİLARMONİ VE FAZIL SAY’DAN
25 Mayıs 2019 Cumartesi akşamı çağımızın en iyi piyanistlerinden Gülsin Onay’ın resitali ile başlayacak 33. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı klasik müzik dünyası içinde hızla yükselen Şanghay Filarmoni eşliğinde dahi piyanist Fazıl Say’ın konseri ile sona erecek. Şefleri Liang Zhang yönetiminde başarıdan başarıya koşan Orkestra AASSM’de saat 21.00 de başlayacak konserde Beethoven ve Dvorak’ın eserlerini seslendirecek.

FESTİVAL AFİŞİ ESRA YEŞİM YAVUZ’UN
33. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarımı son sınıf öğrencisi Esra Yeşim Yavuz’un imzasını taşıyor. 1990 doğumlu sanatçı henüz eğitimini sürdürürken önemli yarışmalarda dereceler almış. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de görev alan Yavuz, 2019 yılında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 17. Caz Afişi Yarışmasında bir çalışması ile sergileme alırken diğer çalışması 33. Uluslararası İzmir festivali Afişi olarak seçildi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın Play-Off şansı kalmadı
Sonraki Haber Yeşilay İzmir’den, sağlık için bisiklet turu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?