ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 28. ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

28. ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
28. ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 28. Uluslararası İzmir Festivali, 14 Haziran 2014 Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da yapılacak Açılış töreni ve Sinfonia Varsovia (Varşova Senfoni Orkestrası) konseriyle başlayacak.

Türkiye- Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600 Yılı Kutlamaları çerçevesinde Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan culture.pl işbirliği ile gerçekleşecek konserde Orkestrayı çağımızın müzik dehalarından besteci şef Krzysztof Penderecki yönetecek. Konserin solisti, besteci ve yorumcu olarak dünya çapında üne sahip piyanist Hüseyin Sermet.    Ellinci kuruluş yıllarını, İzmir’in en büyük sanat organizasyonuna destek vererek kutlayan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS)program sponsorluğunda yapılacak konserde Beethoven’in “Prometheus Uvertürü ve 5. Piyano Konçertosu ile Penderecki’nin 2 numaralı “Christmas” Senfonisi seslendirilecek. Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakan Yardımcısı Monika Smolen, İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski ve çok sayıda Polonyalı yetkilinin de katılacağı Açılış Töreni 21.30’da, konser 22.00 de başlayacak. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın program sponsorluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü, Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, Yunanistan Büyükelçiliği, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen 28. Uluslararası İzmir Festivali, 3 Eylül 2014’de Silk Road Ensemle- Yo Yo Ma Konseriyle sona erecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KENT KONSEYİNİN İLK KONUĞU TUNÇ SOYER OLDU
Sonraki Haber HALK ARENASI KARŞIYAKA’DA

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?