ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 26. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde geri sayım

26. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde geri sayım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
26. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde geri sayım

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali 02-20 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak.

İzmir İtalya Konsolosluğu, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle düzenlenen Festival, 2 Mart 2019 Cumartesi günü AASSM’de yapılacak sergi açılışı ve Ferit Odman Quartet konseri ile başlayacak.
26. İzmir Avrupa Caz Festivali, dokuz konser, bir jam session, bir sergi, bir seminer, bir film gösterisi ve atölyelerin yer aldığı programıyla İzmirlilere unutulmaz bir caz festivali yaşatacak.

Ferit Odman Qartet İle Derin ve Güzel Bir Yolculuk
Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılış konserinde; Downbeat dergisinin dört yıldızla taçlandırdığı “Autumn in New York” ve “Nommo” albümlerindeki quartet aranjmanlarına yer verecek. Ferit Odman, Engin Recepoğulları (saksafon), Ercüment Orkut (piyano) ve Kağan Yıldız (kontrbas) 2 Mart 2019 Cumartesi günü 20.00’de AASSM Konser salonunda dinleyenlerini hard-bop dünyasının derinlerinde güzel bir yolculuğa çıkaracak. Günümüzün önemli caz müzisyenlerinden oluşan Quartet, birlikte ve ayrı ayrı pek çok projede yer almakta, konser ve festivallere katılmakta ve kayıt çalışmalarını sürdürmektedirler. 

Saksafon ve Piyanonun Büyülü Beraberliği
26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin ikinci konserinde saksafon sanatçısı Gianni Oddi ve piyanist Alessandro Bonanno’dan oluşan Jazz Virtuoso Duo sahne alacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Oddi ve Bonanno kendilerine dünya çapında tanınırlık kazandıran üstün virtüözlük yeteneklerini sergileyecek. Her ikisi de klasik eğitim almış olan ancak caz müziğinde ilerlemeyi seçen Jazz Virtuoso Duo, 4 Mart 2019 Pazartesi akşamı 20.00’de AASSM Küçük Salonda, konuklarını saksafon ve piyanonun büyülü beraberliğinde ağırlayacak. 

Klasik, İlginç ve Orijinal: Irina Sarbu Band
7 Mart 2019 Perşembe akşamı 20.00’de AASSM Küçük Salon, benzerine az rastlanır bir konsere tanıklık edecek. Sahnede sesiyle devleşen Irina Sarbu, arkadaşları Puiu Pascu (piyano), Ciprian Parghel (kontrbas) ve Tudor Parghel (davul) ile eşsiz ve orijinal yorumlarıyla 15 yıllık ortak deneyimlerini dinleyenlerine sunacak. İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile sahneye gelecek Irina Sarbu Band, caz, etnik caz, samba, bossa nova, Arjantin tango, Rumen müziği, Fransız müziği ve folklor gibi müzik türlerinden oluşan geniş repertuarlarından özel bir seçkiyi 26. İzmir Avrupa Caz Festivali dinleyicilerine sunacak.

Birlikte Söylemenin Keyfi; Marion Rampal Trio
Marion Rampal (vokal), Pierre-François Blanchard (klavye ve vokal) Anne Paceo’dan (davul ve vokal) oluşan Marion Rampal Trio, İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 12 Mart 2019 Salı 2000’de AASSM’de dinleyenlerine farklı bir caz deneyimi yaşatacak. Bir ses sanatçısı olarak istisnai bir yeteneğe sahip olan Marion Rampal, henüz lise yıllarında Avrupa sahnelerinde tanınmış bir şarkıcı. Söz yazarı olarak da hatırı sayılır bir tanınırlığa sahip olan Rampal, Trio’su ile çok geniş bir yelpazede özel bir repertuar sunacak. 

Doğaçlama ve Müzikal Etkileşimin Doruğunda; Nu Bass 
26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile iki konser yapılacak. 14 Mart 2019 Perşembe günü 20.00’de AASSM Küçük Salon’da François Lindemann (piyano & el. piyano & beste), Amine Mraihi (ud), Olivier Clerc (davul), Patrick Perrier (bas & kontrbas), Ivor Malherbe’den (bas & kontrbas) oluşan Nu Bass çalacak. Kullandığı enstrümanlara (piyano, davul, tabla, ud ve nadir görülen 2 kontrbaslı bir kombinasyon) bakıldığında bir “etnik caz grubu” olarak tanımlanabilecek olan Nu Bass, kurucusu piyanist François Lindemann’ın bu eşsiz enstrümanlara uygun yaratılmış özel bestelerini seslendiriyor. Sayısız etkinlikte yer alan Nu Bass, festivallerin aranan konukları arasında bulunuyor.

Genç Avrupa Caz Müziğinin Temsilcisi; Pilgrim
İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde yapılacak ikinci konserde genç Avrupa caz müziğinin en heyecan verici gruplarından biri olan Pilgrim Beşlisi sahne alacak. Zürih kökenli tenor saksafoncu Christoph Irniger tarafından kurulan Pilgrim beşlisi dördüncü albümleri “Crosswinds”’i İzmirli dinleyicilerine takdim edecek. Christoph Irniger (tenor saksafon), Stefan Aeby (piyano), Dave Gisler (gitar), Raffaele Bossard (bas) ve Michi Stulz’dan (davul) oluşan Pilgrim, kategorize etmesi zor, yoğun ve çok yönlü bir müzik yaratmasıyla tanınıyor. Bu sıra dışı konser 16 Mart 2019 Cumartesi 20.00’de AASSM Küçük Salon’da yapılacak.

Müziğin Rengi Mor mu?
Avusturya’nın Linz şehrindeki bir caz müziği oturumunda tesadüfen bir araya gelen Simon Raab (piyano), Štěpán Flagar  (saksafon), Martin Kocián (bas) ve Michał Wierzgoń (davul), günümüz Avusturya cazının önemli temsilcilerinden olmayı başaran Purple is the Color’u oluşturdu. Grubun müziği zengin caz kuartet geleneğinden beslenmesine rağmen pop ve halk müziğinin birleştirici unsurlarından uzak kalmayarak tüm bunları modern bir ses düzeni içerisinde birbirine bağlıyor. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile 18 Mart 2019 Pazartesi 20.00’de AASSM Küçük Salonda yapılacak konser, kompozisyon ve doğaçlama arasında doğru akışı bulma konusunda tüm doğru notaları kullanan Purple is the Color ile tanışmamızı sağlayacak.

Yerler ve Yüzler: Timo Vollbrecht Fly Magic
Kolektif müzikal hikâyeleri, farklı müzikal stillerin ve kültürel çeşitliliğin patlayıcı kesişiminde ortaya çıkan dört muhteşem doğaçlama sanatçısından oluşan Fly Magic, 19 Mart 2019 Salı 20.00’de AASSM Küçük salonda 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin son konserini verecek. Timo Vollbrecht (saksafon), Elias Stemeseder (piyano & synth), Bernhard Meyer (bas) ve Sebastian Merk’den (davul) oluşan Fly Magic Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile gerçekleşecek konserde Grubun dünyanın farklı yerlerinde turnedeyken tanıştıkları 10 kişiyle olan karşılaşmalarının hikâyesini anlatan yeni albümleri Faces in Places’ı sunacak.
26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin tamamı ücretsiz yan etkinlikleri her yaştan İzmirliye cazın büyüsünü yaşatacak. 

17. Caz Afişi Sergisi
İKSEV’in 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı 17. Caz Afişi Yarışmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu Yiğitcan Çakar’ın çalışması kazandı. Seçici kurul, ikinciliği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu Seda Yüksel, üçüncülüğü ise Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Sevda Kaçtı’nın çalışmasına verdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Esra Aslan’nın “Caz Üçlemesi” ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Sergilenmeye değer görülen 39 afiş 2 – 20 Mart 2019 tarihleri arasında AASSM Alt Galeride sergilenecek.

Write Stuff – Bir Caz Yazarı Yetişiyor
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 10 - 20 Mart 2019 tarihleri arasında yapacağı 26. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında gazetecilik öğrencilerine yönelik, caz yazarlığını konu alan “Write Stuff” düzenleyecek. Atölyeyi, Türkiye’de bu işin en iyilerinden Ümit Tuncağ ve gazeteci Sirel Ekşi yürütecek. 

Jazz Virtuoso Duo ile Atölye ve Jam Session
İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katılan saksafon sanatçısı Gianni Oddi ve piyanist Alessandro Bonanno, 5 ve 6 Mart 2019 günleri İKSEV’de genç cazcılarla atölye çalışması yapacak. Jazz Virtuoso Duo ve öğrencileri 6 Mart 2019 akşamı saat 19.30’da AASSM’de Jam Session yapacak.

Cazın Dans Hali Lindy Hop
Swingin’ feet İzmir işbirliği ile 9 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.30 – 15.00 arasında İKSEV’de yapılacak Lindy Hop Atölyesi her yaştan dans tutkununu kucaklayacak. Usta Hopper’lar bu dansı seven ve öğrenmek isteyenlerle birlikte dans edecekler. Bu atölyenin amacı müziği hissetmek, bedenimizi bu müzik ile uyum içerisinde hareket ettirmek ve keyifli zaman geçirmek olacak.

Publik Market Caz Edisyonu
Lokal üreticileri, zanaatkârları, tasarımcıları, sanatçıları; komüniteler, destekçiler ve kurumlar ile buluşturan alanlar yaratmayı hedefleyen Publik Market, 9 Mart 2019 Cumartesi günü 13.00 – 19.30 arasında Edit & Chillé’de kurulacak. 26. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında yer alan Publik Market, caz müziği ve tasarım kültürünü sokağa taşıyacak.
Yaşar Üniversitesi Caz Ensemble Festival’de çalacak
    26. İzmir Avrupa Caz Festivali, 9 Mart 2019 Cumartesi günü sahnesini İzmir’de caz eğitimi veren tek üniversite olan Yaşar Üniversitesi’nin öğrencilerine açacak. Timuçin Şahin Yönetimindeki Yaşar Üniversitesi Caz Ensemble, saat 19.30’da AASSM Küçük Salonda bir konser verecek. 

Seminer: “Sesin Özgürleşmesi” 
26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin geleneksel seminerini bu yıl besteci, gitarist, eğitmen Timuçin Şahin verecek. Dünya caz sahnelerinde olağanüstü tanınırlığa sahip olan Şahin, 1950-60’lara damgasını vuran 2 ses devrimcisinin Çağdaş müziğe getirdiği yenilikler üzerine konuşacak.  Ayni zamanda “New York School” olarak bilinen John Cage, Morton Feldman, Earle Brown ve Christian Wolf’tan oluşan besteci grubunun, klasik batı müziğinde yaklaşık 150 yılı aşkın bir süre boyunca elimine edilen doğaçlamayı tekrar canlandırdıkları süreci de konu alacak seminer, analitik Müzik dinleme seansını da kapsayacak. Herkese açık seminer 11 Mart 2019 Pazartesi günü saat 19.30’da İKSEV’de yapılacak.

Nu Bass Caz Atölyesi
İsviçre İzmir Fahri konsolosluğu işbirliği ile Festival’e katılan François Lindemann (piyano & el. piyano & beste), Amine Mraihi (ud), Olivier Clerc (davul), Patrick Perrier (bas & kontrbas), Ivor Malherbe’den (bas & kontrbas) oluşan Nu Bass 13 Mart 2019 Çarşamba günü 16.00’da İKSEV’de genç cazcılara yönelik bir atölye yapacak. 
Film Gösterimi - Michel Petrucciani

Dünya caz sahnelerinin en sıra dışı piyanisti Michel Petrucciani, ölümünün onuncu yılında 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde anılacak. Yönetmen Michael Radford’un 2012 yapımı belgeseli 13 Mart 2019 Çarşamba günü 19.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Giriş ücretsiz olacak.

Pilgrim Caz Atölyesi
İsviçre İzmir Fahri konsolosluğu işbirliği ile Festival’e katılan Christoph Irniger (tenor saksafon), Stefan Aeby (piyano), Dave Gisler (gitar), Raffaele Bossard (bas) ve Michi Stulz’dan (davul) oluşan Pilgrim,16 Mart 2019 Cumartesi günü İKSEV’de genç cazcılara yönelik bir atölye yapacak. 

Timo Vollbrecht - Fly Magic Caz Atölyesi
Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile Festivale katılan Timo Vollbrecht - Fly Magic, 20 Mart 2019 Perşembe günü saat 10.30 – 13.00 arasında İKSEV’de atölye yapacak. Timo Vollbrecht (saksafon), Elias Stemeseder (piyano & synth), Bernhard Meyer (bas) ve Sebastian Merk’den (davul) oluşan Fly Magic, Festival’in son etkinliğini gerçekleştirmiş olacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Romanlardan Batur'a coşkulu karşılama
Sonraki Haber Mustafa İduğ minibüs şoförleriyle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?