ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 21. İzmir Kısa Film Festivali'nde başvuru heyecanı

21. İzmir Kısa Film Festivali'nde başvuru heyecanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
21. İzmir Kısa Film Festivali'nde başvuru heyecanı

İzmir'de aralıksız olarak devam eden en uzun soluklu sinema festivali olan İzmir Kısa Film Festivali hazırlıklarını tüm hızı ile sürdürüyor. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Konak Belediyesi ve Migros'un katkıları ile gerçekleşen festivalin tarihi 02 Kasım – 08 Kasım. Altın Kedi ödülleri için son başvuru tarihi 8 Ağustos 2020.

Bir kent klasiği haline gelen ve binlerce İzmirlinin kış ritüeli olan İzmir Film Festivali'nin 21. kez sinemaseverler ile buluşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sinema duayenlerinden yabancı yönetmenlere kadar sinema dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşan festival için başvuru heyecanı şimdiden sosyal medyayı da sardı.
 
Festival tarihi 02 Kasım – 08 Kasım
02 Kasım – 08 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin hazırlıkları, başvuruların kabulüyle başladı. Son başvuru tarihine sayılı günler kala festivale şimdiye kadar 102 ülkeden 2980 film başvuruda bulundu. Festivale katılım için son başvuru tarihi 9 Ağustos 2020. Bu yıl ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisine önlem amaçlı, festivalin çevrimiçi de gerçekleşmesi olasılığına yönelik teknik altyapı çalışmaları da tamamlandı.
 
Avrupa Festivalleri ile yeni bir ağ oluşturuldu
Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat ve Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve üniversitelerde gerçekleştirilecek gösterimlerle, bu yıl da 400 kısa filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen festival ekibi; her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerine dopdolu bir sinema haftası yaşatmayı planlıyor. Film gösterimleri dışında, ünlü oyuncularla söyleşiler, duayen sinemacılarla paneller ve yetkin isimlerle atölyeler içeren geniş programıyla da kısa film konusundaki farkındalık çıtasını biraz daha yükseltiyor. Bu yıl ayrıca Avrupa’dan 7 festival ile birlikte oluşturulan “Festinet” film festivalleri ağı ile Türkiye’den kısa filmlerin dağıtımına yeni ve etkili bir yol açılmış oldu.
 
“Altın Kedi” için başvurular sürüyor
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon film kategorilerinde yarışacak olan kısa filmler başvurularını filmfreeway.com ve izmirkisafilm.org adresleri üzerinden yapabilecekler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça'daki teknenin kaptanı yakalandı
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi'nden üniversite adaylarına tercih danışmanlığı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?