ANA SAYFA > İZMİR > Yatırımlara Korona ayarı

Yatırımlara Korona ayarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yatırımlara Korona ayarı

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bir yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

5 Nisan’da mazbata alarak göreve başladıklarını hatırlatan Başkan İduğ, göreve geldiklerinden bu yana insana ve sağlığa yatırım yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. 

Görev döneminin olağanüstü koşullarda sürdüğünü hatırlatan Başkan İduğ, “Tekrarlanan İstanbul seçimleri nedeniyle ilk aylarımızda verimli çalışamadık. Bugün de Koronavirüs salgını, 2020 yılının ilk aylarını önemli ölçüde etkilemiş durumda. Yine de belediye hizmetlerinin etkin ve verimli yürümesi, çağa uygun dijital çözümlerin üretilmesi, hem çalışanlarımızın hem de Bornovalının mutlu olduğu hizmetleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi. 

Dijital belediyecilik hizmetleri ve araç alımlarının öneminin Koronavirüs salgınında daha da ortaya çıktığını ifade eden Başkan İduğ, “Dijital hizmetleri Bornovalının rahatı ve belediye hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için tasarlamıştık. Ancak salgın nedeniyle çalışmaları öne alarak sosyal mesafe koruma konusuna hızlı katkı sağladık. Dijital Sınıf’a kayıt sayısı 32 bini buldu. Her gün 21 bin öğrencimiz sisteme giriyor. Kiralama yerine satın alma yöntemiyle araç ve ekipmanlarla hem ciddi tasarruf sağladık. Hem de Koronavirüse karşı gerçekleştirdiğimiz temizlik, hijyen ve ilaçlama çalışmalarını 24 esasına göre, daha hızlı ve etkin şekilde yürüttük” diye konuştu.

Koronavirüs salgınının belediye gelirlerini azaltacağını, giderlerini ise arttıracağını öngördüklerini söyleyen Başkan İduğ, “Bütçemizi gözden geçirdik. Nakit akışında kendimizi daha kötü senaryolara hazırlıyoruz. Bu yılın sonuna kadar hizmete almayı planladığımız havuz, düğün salonu ve pazaryerleri gibi hizmetler vardı. Salgın nedeniyle dezenfeksiyon, çöp toplama, çok sayıda kapanan işyeri ve işsiz kalan Bornovalı olacağı için bütçemizin daha büyük bölümünü sosyal yardım ve sağlık hizmetlerine aktaracağız. Normal koşullarda yürütmediğimiz ancak olağanüstü koşullar nedeniyle sağlık kuruluşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalar da bulunuyor. Diğer yatırımlarımız durmayacak ama bütçemizle orantılı ertelemeler olabilir” dedi.

Salgının bize sağlığımızın önemini bir kez daha hatırlattığını söyleyen Başkan İduğ, “Bu günlerimiz geçecek. O zaman yatırımları da bitiririz, ekonomik sıkıntıyı da atlatırız. Hepsinin çözümü var, en önemlisi sağlımıza dikkat etmemiz. Lütfen evde kalalım, sosyal mesafeyi koruyalım, hem kendimize hem de ailemizin ulu çınarlarına dikkat edelim” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 7 futbolcu sokağa çıkamayacak
Sonraki Haber Gaziemir’de yüz güldüren toplu sözleşme

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?