ANA SAYFA > İZMİR > Sürdürülebilirlik çalıştayı başlıyor

Sürdürülebilirlik çalıştayı başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sürdürülebilirlik çalıştayı başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı “İlçe Sürdürülebilirlik Ofisleri Çalıştayı” düzenliyor. 29-30 Kasım tarihlerinde Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde yapılacak çalıştayla düşük emisyonlu, doğa ile uyumlu, adil, esnek ve döngüsel kalkınma için yerel stratejik eylemlere yön verilmesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2019’da kurulan İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA), 29-30 Kasım tarihlerinde “İlçe Sürdürülebilirlik Ofisleri Çalıştayı” düzenleyecek.

Çalıştay ile İlçe Sürdürülebilirlik Ofisleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca sürdürülebilirlik ofislerinin belediye organizasyon şemasındaki yeri ve karar alıcılarla ilişkisinin tartışılacağı özel bir oturum yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı  (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, İzmir SGKA Genel Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve ilçe belediye başkanlarının açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte, sürdürülebilirlik ofisi temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, UNDP, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ağı (UCLG-MEWA), İZKA gibi sürdürülebilir kalkınma odaklı çalışan kurumlar ile Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) gibi kuruluşların temsilcileri yer alacak.

Çalıştay ile kente dair sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde düşük emisyonlu, doğa ile uyumlu, adil, esnek ve döngüsel kalkınma için yerel stratejik eylemlere yön verilmesi hedefleniyor.

İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı
İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde iş dünyası, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılımıyla kuruldu. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının yerelleştirilmesinin yanı sıra şehir genelinde sürdürülebilirlik politika ve uygulamalarını hayata geçirmeyi amaçlıyor.
İzmir SKGA, İzmir’deki ilçe belediyeleri bünyesinde kurduğu sürdürülebilirlik ofisleri aracılığıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ağı (UCLG-MEWA), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Türkiye Ağı (UNDSDSN) ve Sürdürülebilirlik İçin Uluslararası Kentler Ağı (ICLEI) gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çalışıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli kadınlar şiddete karşı farkındalık için pedal çevirdi
Sonraki Haber Zeytin Çocuk Festivali’nde zeytin fidanları toprakla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?