ANA SAYFA > İZMİR > Su sayaçlarına dijital istasyon

Su sayaçlarına dijital istasyon

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Su sayaçlarına dijital istasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 30 ilçeden yüksek tüketim, arıza ve değişim nedeniyle yılda yaklaşık 150 bin sayacın gelip işlem gördüğü “sayaç atölyesi”ni son teknoloji cihazla yeniledi. Sayaçların test süresini 1 hafta kısaltan dijital tamir ve ayar istasyonu ile abonelere daha hızlı hizmet almaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırmak amacıyla teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak arızalı, yüksek tüketime itiraz edilen, 10 yıllık damga süresi dolduğu için değiştirilen veya sökülen sayaçların kontrolünün sağlandığı Halkapınar Su Fabrikası’ndaki “Sayaç Atölyesi”ne dijital tamir ve ayar istasyonu ekleyen İZSU, bu yatırımla atölyenin test ve ayar kapasitesini yüzde 100 artırdı. Günde 400 sayacın test edilip ayarlanabildiği atölyenin kapasitesi günde 800 sayaca ulaştı.
İki adet monitörü bulunan, gelişmiş sensör ve bilgisayar sistemi ile sayaçların basınç ve kalibrasyonun yapılabildiği istasyon, çift hat olarak çalışıyor. Toplam 20 sayacın bağlanabildiği test masasında 150 kilogram ile 1 gram aralığında suyun tartılabildiği elektronik terazi ile test sonucuna ait çıktıları almak için yazıcı bulunuyor. Ayrıca tüm hesaplamalar da bilgisayar programı yardımıyla yapılıyor.

Dijital sayaca geçiliyor
İZSU Sayaç Atölyesi’nde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü elemanlarının kontrolü ve onayı ile 2017 yılında 141 bin sayaç, 2018 yılının ilk 9 ayında ise 128 bin sayaç işlem gördü. Her yıl 20 bin civarında sayacın tamir edildiği atölyede en çok, 10 yılını doldurduğu için yasa gereği sökülen sayaçların ayarlanıp damgalanma işlemi yapılıyor. Kullanılmayacak durumda olan sayaçların yerine ise yenisi takılıyor.
Öte yandan İZSU Genel Müdürlüğü, hastane ile kamu kurum ve kuruluşları gibi büyük binalarda kullanılan büyük tip sayaçlarda dijital sisteme geçti. Hassasiyet oranı yüksek, okuma hatasını sıfıra indiren bu sayaçların kent genelinde yaygınlaştırılacağı bildirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Yıldırım: ''Karşıyaka Belediyesi’ne Haciz Geldi'' açıklaması yalandır
Sonraki Haber Bu filmleri kaçırmayın!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?