ANA SAYFA > İZMİR > Sıfır atıktan yaratıcı oyuncaklar

Sıfır atıktan yaratıcı oyuncaklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sıfır atıktan yaratıcı oyuncaklar

Buca Belediyesi Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Bucalı çocuklarla geri dönüşüm yarışması gerçekleştirdi. Buca Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen yarışma kapsamında 5 – 12 yaş arası çocuklardan geri dönüştürülebilir malzemelerden kendi oyuncaklarını yapmaları istendi. Yaklaşık bir haftalık yarışma süresinde çocuklar birbirinden yaratıcı projeleri jüriye sundu.

Jüri değerlendirmesi sonucunda süt ve meyve suyu kutusundan plastik çatala kadar birçok geri dönüşüm materyalini bir araya getirerek kamyon yapan Ramiz Ünal birinci oldu. Tuvalet kağıdı rulolarından otopark yapan Deniz Kandilci  ikinci olurken, mandal ve atık şişlerden langırt yapan Damla Karaoğlan ise üçüncü oldu. Yarışmada plastik şişe kapaklarından yapılan Türk bayrağı projesine ise jüri özel ödülü verildi. 

Ön elemeden geçen ve dereceye giren yarışmacılar evlerinde ziyaret edilerek katılım belgeleri ve hediyeleri verildi.  Yarışma sonunda birinci bisikletle, ikinci zeka oyunlarıyla ve üçüncü ise kitap setiyle ödüllendirildi. Dereceye giren tüm çocuklara  ödüllerin yanı sıra uçurtma ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk armağan edildi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bergama, Tarım OSB ile 5 bin istihdam sağlayacak
Sonraki Haber Karşıyaka ve Bayraklı’dan örnek iş birliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?