ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: İtfaiyeciliğin meslek olması için mücadeleye devam edeceğiz

Sertel: İtfaiyeciliğin meslek olması için mücadeleye devam edeceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: İtfaiyeciliğin meslek olması için mücadeleye devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ederek, İtfaiyecilik haftasını kutladı.

ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu ve itfaiyecilerle bir araya gelen Sertel, “İtfaiyeciliğin meslek olması için mücadeleye yeni yasama yılında da devam edeceğiz” dedi. İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için geçen yasama yılında kanun teklifi verdiğini hatırlatan Atila Sertel, bu konunun siyaset üstü olduğunu belirterek Meclis’te hep birlikte çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İtfaiyecilerin sorun ve taleplerini bildiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “İtfaiyecilerin hakkının yendiğini düşünüyorum. Canla başla görev yapan itfaiyeciler görevi esnasında öldüğünde şehit kabul edilmiyorlar. Çok önemli bir meslek icra ediyorlar ancak meslek olarak kabul edilmiyorlar. Örneğin geçen yıl itfaiyecilerimiz çığ altında kaldı. Ve orada iki itfaiyecimiz çığ altında yaşamını yitirdi. Aynı olayda askerlerimiz de çığ altında kaldı. Askerlerimiz şehit kabul edildi ancak itfaiyecilerimiz ne yazık ki şehit olarak kabul edilmedi. Yine aynı şekilde itfaiye teşkilatının içerisinde de çok değişik statülerde görev yapanlar var. Doğuda güneydoğuda asgari ücretle çalışan itfaiyeciler dahi var. Taşeron olarak çalışan itfaiyecilerimiz var.

İtfaiyecilik meslek olmalıdır. Çünkü itfaiyecilik dünyanın hemen her yerinde meslektir. Aslında açtıkları itfaiyecilik meslek lisesi ile itfaiyecilik meslek yüksekokulu ile itfaiyeciliğin meslek olduğunu kendileri de kabul ediyorlar. Fakat yasal olarak itfaiyecileri meslek statüsüne almıyorlar. Bu iş siyasi partilerin üzerindedir. Ve siyaset üstü değerlendirilerek bir an önce çözülmelidir. Geçen dönem itfaiyecilik meslek olsun diye kanun teklifi verdim. Genel kurulda görüşüldü ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Yine tüm milletvekillerimize mektup yazdım iktidar milletvekillerine siz getirin biz oylayalım dedim. Ne yazık ki sonuç alamadık. Bu dönem bu işin peşini yine bırakmayacağım. Mecliste herkesle tek tek görüşerek itfaiyeciliğin meslek olması ile ilgili görüşlerimi aktaracağım.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu da “İtfaiye teşkilatımız için yürüttüğünüz mücadeleyi takdirle takip ediyoruz. Yürüttüğünüz mücadele için tüm teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. İtfaiyecilerin sorunlarını siyaset üstü olarak görüyoruz ve tüm siyasilerden çözümü için destek bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zavidoviçi Belediyesi'nden İzmir Bosna Sancak Derneği’ne ziyaret
Sonraki Haber Buca Belediyesi’nden dev bütçe

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?