ANA SAYFA > İZMİR > Özlale: Karşıyaka'ya teknoloji kampüsü yapacağız

Özlale: Karşıyaka'ya teknoloji kampüsü yapacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özlale: Karşıyaka'ya teknoloji kampüsü yapacağız

İyi Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir’i yönetecek en iyi ekibe sahip olduklarını söyledi. Seçmene seslenen Özlale, CHP ve AK Parti adaylarını kastederek “Biri avukat, bütçeden paradan anlamaz. Diğeri plastik cerrah. Ümit Özlale ise ödüllü, hesap kitap bilen, iktisatçı. Üstelik en iyi ekibe sahip. Bu üçlü arasında seçim yapacaksınız, seçim sizin” dedi.

İyi Parti Urla İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Ümit Özlale, hem İzmir için hem Urla için projelerini anlattı. Urla’yı “Dünya’nın en güzeli” olarak değerlendiren Özlale, “Burasının taşlaşmasına azla izin vermeyeceğiz, ranta kurban etmeyeceğiz” dedi. Önceliklerinin Urla’da yaşayan ancak ikametgâhı Urla’da olmayanların, ikametgâhını Urla’ya aldırmalarını sağlamak olduğunu belirten Özlale “Çünkü 70 bin nüfusluk bir kent olarak görülüyoruz oysa yaşayan nüfusumuz 140 bin, yazın ise 400 bin” dedi. 

KENDİ KENDİNE YETEN URLA
“Kendi kendine yeten bir Urla” olma hedefiyle proje ürettiklerine dikkat çeken Özlale “Enerjimizi üreteceğimiz, kendi ürünümüzü katma değerli hale getireceğiz. Karaburun sardalyesi Ankara’da 50 lira, Urla’da 100 lira olmayacak. Urla’nın iki büyük problemi var. Biri imar diğeri alt yapı sorunu. Burası ranta kurban edilmek üzere, bunu hemen engelleyeceğiz. Okul çocuklarımız kadın kooperatiflerimiz ile desteklenecek. Onların ürettiklerini sabah-akşam onlara sunacağız. İskele, tamamen yayalaşacak. Çeşmealtı’nda tüm Yalı Caddesi trafiğe kapanacak. Halkın sahilden ve oradaki işletmelerden daha çok yararlanmasının önü açılacak. İlk 5 yılda 5 noktada 5 bin metre sahil şeridi oluşturulacak” diye konuştu. 

İZMİR’E ÇAĞ ATLACAK İSME OY VERİN
İyi Parti İl Başkanı Ülkü Doğan, İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, Urla Belediye Başkan Adayı Ertunç Tezcan, İyi Parti Urla Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Adayı Tolga Bağış, 2. Sıra Adayı Ayşe Aktaş ile birlikte 13 meclis üyesi adayının katıldığı toplantıda Özlale, seçmene çok önemli bir görev düştüğünü söyledi.  Özlale, İzmir’in yıllardır kısır ideolojik tartışmaların döngüsünde kaldığını, çağ atlatacak belediye anlayışının bir türlü gelmediğini belirterek “İşte bu yüzden İzmirliler, bu seçimde kente çağ atlatacak, yenilikçi, inovasyona önem veren ama en önemlisi çalışacak bir ekip istiyor. O ekip bizde var” dedi. 

SİZİN ÇOCUKLARINIZLA BU İŞİ YAPARIZ
Bir kenti yönetecek kişinin ekibinin iyi olmasının dışında kent yönetimi konusunda da birikime sahip olması gerektiğini söyleyen Özlale şöyle devam etti: “Devir hesap kitap devri. Size soruyorum. Ülke genelinde hayat pahalı mı? Pahalı. Emekli maaşınız yetiyor mu? Yetmiyor. Bunun sebebi kim? AK Parti. İzmir genelinde ise çöpünüz toplanıyor mu? Toplanmıyor. Yolunuz çukur içinde mi? Çukur içinde. Çocuğunuz üniversiteye giderken gelmeyen otobüsü mü bekliyor? Bekliyor. Sorumlusu kim? CHP. İşte bu noktada diyoruz ki ‘Biz de varız’ İzmir’den, şehrimizden, mahallenizden çıkan bizlere oy ver. Eğer bize oy verirsen, sizin çocuklarınızla bu şehri çok iyi yönetiriz. Biri avukat, bütçeden paradan anlamaz. Diğeri plastik cerrah. Biri de ödüllü, hesap kitap bilen, iktisatçı. Üstelik en iyi ekibe sahip. Bu üçlü arasında seçim yapacaksınız, seçim sizin”

“İZMİR CAN ÇEKİŞİYOR”
İzmir’in, Cumhuriyet’in kalkınmasında öncü olan şehir konumundan “can çekişen” bir şehire dönüştüğünü söyleyen Özlale, şunları söyledi: “Plastik cerrah ve hukukçu arasındaki projelerde, ulaşımı 90 dakika mı yoksa 120 dakika mı bedava yapalım ya da battı-çıktıları nereye koyalım tartışmaları ile bu can çekişmeden kurtulamayız”

KENDİ BAŞINA YÖNETEMEZSİN
“Tunç bey iyi kalpli bir insan ama iyi bir ekip oluşturamadı. Ülkenin 3.büyük şehrini, 55 milyar liralık bir bütçesini, iyi ekip oluşturmadan kendi başını yönetemezsiniz”

ALTIN FIRSATI KAÇIRDIK
“Pandemi dönemi bir kenti pırıl pırıl yapmak için altın fırsattı. Bu olmadı. İkincisi Büyükşehir’in ilçe belediyelerle birlikte 53 bin çalışanı var. Ben, 53 bin çalışanı olan belediyeden daha iyi hizmet beklerdim. Tabi bütçenin üçte ikisi personel giderine geri kalanı bakım, tamirata gidince bu olmuyor”

ROMANTİK KARAR OLMAZ
“Tire Süt Kooperatifi, her yere süt dağıtıyordu. Yapmanız gereken Tire Süt’ün karşısına bir kooperatif çıkartmak olmamalı. Romantik şekilde ailesini kıramayıp bir kooperatif kurmak olmamalı”

VİZYONER PROJEYE OY VERİN
“İzmir’in gelir kaynaklarını artırıcı projelerle yol alacağız. İlk beş yılda yüzde 10, ikinci beş yılda yüzde 40 geliri artıracak projelerimiz hazır. İzmir zenginleşecek, İzmirli kazanacak” 

AKILLI ŞEHİR
“İzmir akıllı şehir olacak. Dijital çözümlerle birçok şehir sorununa çare üretebilirsiniz. Basmane Çukuruna Akıllı Şehirler Teknoloji Enstitüsü kuracağız. Burada girişimciye destek vereceğiz. Yeni yazılımlar, algoritmalar ile Kanalizasyon borusunun patlayacağını 3 gün öncesinden haber veren algoritmalar, trafik sıkışıklığına karşı algoritmalar yapılacak ve ticarileştirilecek. 10 tanesinden biri başarı olsa, 5 milyar dolarlık şirketin ortağı oluruz. Bu birçok sorunu çözer”

TRAFİK DE OTOPARK DA SORUN OLMAYACAK
“Dünyanın her yerinde şehir merkezine arabayla girmek maliyetlidir. Yüzer otopark projemiz hazır. Örneğin Yarımada’dan şehir merkezine gideceksin trafik tıkalı. Yüzer otopark 2500 araçlık. İnsanlar gelecek arabasını park edecek, tramvayla şehir merkezine gidebilecek”

DÜNYANIN EN GÜZELİ
“Doğru düzgün müzemiz yok. Birçok medeniyete başkent olan şehiriz ama şehri anlatan müzemiz yok. Kültür sanat şehri değiliz. Uluslararası kültür sanat etkinliği mi var? Kentin simge yapısı Cumhuriyet’ten önce yapılan Saat Kulesi. Böyle olmayacak. Bu şehir dünyanın en güzeli olacak” 

İZMİR’İN GELECEĞİ
“Temel belediyecilik hizmetlerini söylemekten utanırım. Zaten çöp toplanacak, yol yapılacak. İzmir’in kurtuluşu, deniz-güneş-kum değil. Bağ turizmi, kongre turizmi, inanç turizmidir” 

TASARIM ŞEHRİ
“Alsancak Limanı Tasarım Kasabası kurulacak. Hedef sektörel katma değer üretmek. Burada 16, 18 ay eğitim görenler, çağımızın öngördüğü becerilerle kendi işini kuracak”

KARŞIYAKA’YA TEKNOJİ KAMPÜSÜ
Karşıyaka, en fazla lisansüstü, doktora yapanların yaşadığı yer ama üniversitesi yok. Buraya da bir teknoloji kampüsü yapacağız”

BANKAMATİKLER KUSURA BAKMASIN
“İşçi anne babanın çocuğuyum, alın terinin kıymetini bilirim ama bankamatik memurunu affetmem. Kimse kusura bakmasın, parti aidiyetlerinden dolayı orada olan bankamatik memurları ile yolumuzu ayıracağız”

ŞEHİRE YENİ YEŞİL ALANLAR
“Bornova’daki şehir otogarı, Bornova’nın dışına çıkarılacak. Buraları yaşam alanı artık. Sanayi siteleri için de aynı planımız hazır, çünkü şehrimize daha çok yeşil alan lazım”

TOLGA BAĞIŞ: “SÖZ VERİYORUM”
İyi Parti Urla Belediye Meclisi 1. Sıra Adayı Tolga Bağış ise tek hedefinin Urla’nın menfaatlerini korumak olduğunu belirti. Bağış “Çünkü Urla bizim evimiz. Hepimiz bu kadim topraklarda yaşıyoruz, hiç birimizin gitmek istediği bir yer yok. Burada yaşamak ama iyi yaşamak istiyoruz ve bunu hak ediyoruz. Bu yüzden Urla Belediye Meclisi’nde, güzel Urla’mızın, saygıdeğer Urlalılarımızın mutlu olacağı, huzurlu olacağı bir gelecek için çalışmaya hazırım. En iyisine layık Urla’mızı daha güzel yarınlara taşıyacak, daha yaşanabilir bir ilçe haline getirecek tüm çalışmaların takipçisi olacağım. Sizin derdiniz, benim derdimdir. Sizin isteğiniz benim için emirdir. Nerede bir eksiklik varsa, onu aşıp Urla’mızın özlediği, hasret kaldığı hizmeti alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağıma söz veriyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 2-0 ile kendine geldi...
Sonraki Haber CHP'li Yücel: İzmir'de yaşananlar gerici bir ayaklanmadır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?