ANA SAYFA > İZMİR > Olgun Atila: Esnafımızın işini büyütüp, ekmeğimizi, aşımızı artıracağız

Olgun Atila: Esnafımızın işini büyütüp, ekmeğimizi, aşımızı artıracağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Olgun Atila: Esnafımızın işini büyütüp, ekmeğimizi, aşımızı artıracağız

Kentimizin bütün ilçelerinde ortak akıl buluşmaları gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, modanın kalbinin attığı Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde, esnafın nabzını tuttu.

Atila, her yıl İzmir’de düzenlenen gelinlik fuarının sadece Türkiye değil, dünyanın en önemli sektör fuarlarından olduğunu belirterek, “İzmir’in dikkatle takip edilen en önemli fuar organizasyonlarından biri de Gelinlik fuarıdır. Bu sayıyı daha da çoğaltıp kentimizde ticari ve sosyal hareketliliği hızlandırmalıyız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı çalışmalarında önemli ziyaretler gerçekleştirerek, kenti ortak akılla yönetmeye talip olan Olgun Atila, bu kez de kentin önemli bir üretim merkezi olarak Türkiye’de bir numara olan Mimar Kemalettin Moda Merkezi’ni ziyaret etti.

Hem İzmir Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği hem de bölgedeki esnafla bir araya gelen Olgun Atila, bir kez daha ortak aklı ortaya koyarak, esnafın nabzını tuttu. Atila’nın Mimar Kemalettin Moda esnafı ile buluşmasına, bölgede yapılacak çalışmalar ve yeni düzenlemeler damga vurdu.

İlk ziyaretini İzmir Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği’ne yapan Atila’yı, Dernek Başkanı Erdoğan Kulu, Başkan Yardımcısı Erman Sümer, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gür, Genel Sekreter Savaş Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Atila’ya çalışmalarında başarılar dileyerek İzmirli Başkan vurgusu yaptı. Üyeler “İzmir’i bilen İzmirli bir başkan adayı olarak özellikle sizi desteklemek istiyoruz” cümleleri ile Atila’ya desteğini dile getirdi.

Gelinlik sektöründe Türkiye’de birinci olan Mimar Kemalettin esnafı, dünya pazarına açılmak için destek beklediklerini de dile getirdi.

Yapılacak fuarlarla dünyada Milano kadar ön plana çıkabileceklerine işaret eden esnaf, yerel yöneticilerin moda sektörünü desteklemesini talep etti.

Dernek üyeleri Mimar Kemalettin’in dünyada önde gelen gelinlik üreticilerinden olduğuna dikkat çekerek “Burasının Milano olmaması için hiçbir sebep yok. Gelinlik konusunda çok başarılıyız. Çarşımızın öne çıkarılmasını bekliyoruz” sözleriyle destek istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila, burada yaptığı konuşmada, amacının esnafın, iş insanlarının önünü açarak, ortak akılla aşı büyütmek olduğunu dile getirdi.

Atila, “Siz üretenlerimiz hem iş imkânı sağlıyorsunuz hem vergi veriyorsunuz. Ülke olarak ekonomide zor koşullardayız. Nitelikli işler yapınca talep görüyor ve hemşerilerimiz bunlardan faydalanıyor. Kemeraltı ile bu alanı daha iyi kullanarak, İzmir’in ilçelerinden ve diğer şehirlerden gelinen bu önemli merkezi daha iyi hale getireceğiz. Daha rahat alışveriş yapılması için çalışacağız” dedi.

Ortak akıl buluşmalarında sık sık dile getirdiği, İzmirli çocukların hayallerini, geleceklerini burada kurması gerektiğine değinen Atila, 30 ilçenin topyekûn kalkınmasına ise şu sözlerle dikkat çekti; “İzmirliler, Tireliler, Ödemişliler, Beydağlılar kendi memleketlerinde kalkınmalı. Buranın insan gücü burada kalmalı. Aksine nitelikli gücün buraya gelmesi sağlanmalı” dedi.

“KINIK’TA DA BEYDAĞ’DA DA 1. SIRADAYIM”
Aday Adayı Atila, Bornova Belediye Başkanlığına geldiğinde Bornova’nın yaşanılabilir kentler arasında 55. sıradayken 5. sıraya çıktığını da hatırlatarak “Biz insanız, beraberiz, birlikte kazanıp birlikte paylaşacağız. Aşımızı, ekmeğimizi büyüteceğiz. Eşitler arasında rekabet sağlayacağız. Liyakat olmazsa olmaz. Ben siyaset sistemini değiştirmek için buradayım. Yapılan anketlerde 1’inci çıkıyorum. Bornova, Bayraklı, Urla, Konak tamam ama Beydağ’da, Kınık’ta, Kiraz’da da birinci sırada çıkıyorum” dedi.

ESNAFI TEK TEK DOLAŞTI
Atila dernek ziyareti sonrası Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafını tek tek dolaştı. Esnaf ziyaretinde Mimar Kemalettin Moda Merkezi Caddesi’nin daha verimli hale getirilmesi için yapılacak çevre düzenlemeleri, fuarcılık ve fuar alanlarının değişimi konuşuldu.

Moda esnafı, Atila’ya “İzmirli, İzmir’i bilen başkan olması hem bizim için hem İzmir için hem de semtimiz için çok faydalı olacaktır. Başarılar diliyoruz” sözleriyle destekledi.

Aday Adayı Atila ise, esnaf buluşmasını ortak akıl ziyaretine dönüştürerek amacının hep birlikte kazanmak olduğunu dile getirdi.

Atila, burada yaptığı açıklamalarda birlikte çalışmaya vurgu yaparak şöyle konuştu; “30 ilçeye gittim, hedeflerimi anlattım. Amacımız kenti ortak akıl ile yönetmek. Buradaki fuarı derleyip toparlamalıyız. İnsanlar fuarlarda nefes almalı. Oteller dolmalı, herkes iş, aş kazanmalı. Kırsal ilçelerde yeni şeyler yapmalıyız. Bu bölgenin tarihi havasını korumalıyız. Burada genel oturmuş bir alışveriş kültürü var. Yeni yollar yapmalıyız, Fuar alanı artık kent park olmalı. Bu alanı kentin yaşamına katmalıyız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme Belediyesi’nden çocuklara sömestr hediyesi
Sonraki Haber Mübadele, 101. yılında Çiğli’de konuşulacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?