ANA SAYFA > İZMİR > Nazım Hikmet’in unutulmaz dizeleri evlerde yankılandı

Nazım Hikmet’in unutulmaz dizeleri evlerde yankılandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet’in unutulmaz dizeleri evlerde yankılandı

Yazdığı şiirlerle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli şairlerinden birisi olan büyük usta Nazım Hikmet Ran, Buca’da unutulmadı.

3 Haziran 1963 tarihinde Moskova’da hayata gözlerini yuman Nazım Hikmet için Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM) online anma programı düzenlendi.  Etkinlik, koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve Buca Belediyesi'nin Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 

Bucalıların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, şair ve yazar Vedat Araz,  Nazım Hikmet’in aşka, yaşama ve devrime dair en sevilen şiirlerini okudu. Araz’ın şiirlerine sanatçı Hüseyin Kurtulmaz şarkıları, Cenk Arslanbuğa ise bağlamasıyla eşlik etti. Bucalılar, sosyal medya üzerinden Nazım Hikmet’in eserlerine eşlik ederek duygulu anlar yaşadı. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kayalar’ın girişimleri sonuç verdi hastane ihalesine çıkılıyor
Sonraki Haber Bornova Belediyesi personeli bildiğiniz gibi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?