ANA SAYFA > İZMİR > Narlıdereli kadınlar hem üretecek hem satacak

Narlıdereli kadınlar hem üretecek hem satacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Narlıdereli kadınlar hem üretecek hem satacak

Narlıdere Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Üretici Kadın Kooperatifi, el emeği ürünlerin satışa sunulacağı ilk marketini Yukarıköy’de açtı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Kadınlarımız hem üretecek hem de ev ekonomilerine katkı sunacak. Herkesi, marketimizden alışveriş yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Narlıdere Belediyesi tarafından kadınları üretim sürecine dahil etmek ve ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ilk satış mağazasını Tarihi Yukarıköy Meydanı’nda açtı. Başkan Ali Engin, eşi İlke Engin, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, KEDV Başkanı Ayşe Temiztaş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Meslek Fabrikasi Şube Müdürü Zeki Kapı, Kooperatif Başkanı Asuman Karapança, muhtarlar, meclis üyeleri ve Narlıdereliler katıldı.

Açılış kurdelesini birlikte kesen katılımcılar, satış mağazasını da gezerek alışveriş yaptı. Konuklara tavuk- pilav ve pasta ikram edildi. Haftanın 7 günü, sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında açık olacak markette erişte, mantı, reçel, sarma gibi ürünler de satılacak, sabahları çorba ve öğlen ise yemek menüsü hazırlanacak.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Üretici Kadın Kooperatifi bünyesinde ilk marketimizi, ilçemizin ruhunu ve tarihi dokusunu yaşatan Yukarıköy’de açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız kadınlarımızı ekonomiye dahil etmek ve onlara yeni istihdam alanları sağlamak. Kadınlarımız hem üretecek hem de ev ekonomilerine katkı sunacak. Herkesi, marketimizden alışveriş yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de “Kadınlarımızın güçlenmesi için kooperatifçiliğin önemini biliyoruz. Belediyelerin desteğini arkamızda hissettikçe daha da güçlü oluyoruz. Bu anlamda Narlıdere Belediyesi’ne ve başkanımız Ali Engin’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sertel'in açıklamasına bakanlıktan cevap
Sonraki Haber Bornova'da ''Okuyan Bir Gelecek''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?