ANA SAYFA > İZMİR > Narlıdere ''Gastronomi Kasabası'' oluyor

Narlıdere ''Gastronomi Kasabası'' oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Narlıdere ''Gastronomi Kasabası'' oluyor

Narlıdere Belediyesi, dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’u üyelik için çalışmalarına başladı. Proje kapsamında, Narlıdere’deki yerel lezzetler markalaştırılacak ve özel tatlar yaratılarak Türk Mutfağı’na sunulacak. Başkan Ali Engin “Tarihi ve doğasıyla dikkat çeken Narlıdere, lezzetleriyle de ön plana çıkacak” dedi.

Narlıdere’nin yerel lezzetlerini markalaştırmak için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, İtalya merkezli Slow Food Hareketi’ne dahil olmak için resmi çalışmalara başladı. Önümüzdeki yıl İzmir’e gelecek Terra Madre (Yavaş Gıda) Fuarı öncesinde, ilçe genelinde özel bir ekip (Konviviyum) oluşturan belediye, Narlıdere’nin yerel ve özel lezzetlerini tek çatı altında toplayarak yeni markalar yaratacak ve Türk Mutfağı’na sunacak. Resmi kuruluş işlemleri Mart ayında tamamlanacak.
 
Slow Food Narlıdere için, vatandaşlara yönelik ilk bilgilendirme toplantısı Tarihi Yukarıköy Meydanı’nda yapıldı. Belediye Başkanı Ali Engin ve eşi İlke Engin, Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, Slow Food’un ne olduğu, ilçenin kalkınmasına nasıl bir katkı sunacağı konuşuldu. Toplantı sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Narlıdere'nin bu konuda çok büyük bir kapasitesi var ve bizde şimdi bunu değerlendireceğiz. Gıda üzerine değerlerimizi markalaştıracağız, ekonomiye dönüştüreceğiz ve yeni istihdamlar yaratacağız. Esnafların ve kadınların merkez alındığı hareketle vatandaşlarımızı iyi, temiz ve adil gıdalara ulaştıracağız. Dünyanın her yerinden insanlar Narlıderemizin güzelliklerini daha yakından görüp tanıyacak" dedi.
 
Gazeteci Nedim Atilla ise “Şubat ayında Slow Food Narlıdere ailesi bütün dünyaya ilan edilecek ve çalışmalarımız hızlanacak. Narlıdere gastronomi turizminde yer alacak ve dünyanın her yerinden insanlar buraya gelecek. Narlıdere kıyı balıkçılığı, mutfak gelenekleri, kendine özgü yeme içme kültürü ile dünyanın her yerinden vatandaşın gözdesi olacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Küresel Isınma, dünyayı tehdit ediyor
Sonraki Haber Başkan İduğ’u 42 yıl öncesine götüren sürpriz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?