ANA SAYFA > İZMİR > Metro ve tramvay çalışanları greve gitti...

Metro ve tramvay çalışanları greve gitti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Metro ve tramvay çalışanları greve gitti...

İzmir Büyükşehir Belediye şirketi Metro A.Ş’de 625 çalışanı ilgilendiren TİS sürecinde uzlaşı çıkmayınca sendika grev kararı aldı. Metro ve tramvay seferleri bu sabahtan itibaren devre dışı kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinden uzlaşı çıkmadı.

18 Temmuz'da TİS masasında uzlaşı sağlanamazsa 31 Temmuz günü saat 05.00 itibariyle 625 metro ve tramvay işçisinin greve çıkacağını duyuran Demiryol-İş Sendikası Halkapınar'daki metro istasyonuna pankartı astı ve 625 metro ve tramvay işçisi greve çıktı.Böylece İzmir'de her gün yüz binlerce yolu taşıyan metro ve tramvay seferleri devre dışı kaldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor'a bir şampiyonluk daha...
Sonraki Haber Başkan Soyer'den grev açıklaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?