ANA SAYFA > İZMİR > Mavi Gözlü Dev, Buca’da unutulmadı

Mavi Gözlü Dev, Buca’da unutulmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavi Gözlü Dev, Buca’da unutulmadı

Türk edebiyatının “Mavi Gözlü Dev”i Nazım Hikmet, 119’uncu doğum yılında şiir ve şarkılarla Buca’da anıldı.

Sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan etkinlikte, usta şairin kaleminden dökülen dizeler, bir kez daha sevenleri ile buluştu.

Pandemi sürecinde kültür ve sanat etkinlikleriyle hemşehrileri evlerinde yalnız bırakmayan Buca Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz ismi ve dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ı 119’uncu doğum gününde unutmadı. 
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM), koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirilen etkinlik, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın ve Buca Belediyesi’nin Facebook hesapları üzerinden canlı yayınlandı. Evlerinde büyük ustayı şiir ve şarkılarıyla anan Bucalıhemşehriler ise yayına yoğun ilgi gösterdi. 

Nazım Hikmet’in hayatından kesitlerin sunulduğu etkinlikte, usta şairin memleket, devrim, hasret ve aşk şiirleri Vedat Araz’ın yorumlayışıyla sevenlerle buluştu.  Şair Araz’a Murat Mengirkaon bağlamasıyla, Kurtuluş Doğru ise gitar ve vokalde eşlik etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer: Gelin İzmir’in her köşesini kültürle buluşturalım
Sonraki Haber Ege Üniversitesi'nde 6 bin sağlık çalışanına aşının ilk dozu yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?