ANA SAYFA > İZMİR > Köylüden halka, üreten Buca

Köylüden halka, üreten Buca

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Köylüden halka, üreten Buca

İzmir'in merkezinde en fazla tarım arazisine sahip Buca’da sürdürülebilir kırsal kalkınma programı başarıyla devam ederken, Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de şaha kalktı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentte tarım devrimi yaptı. Pandemi başında uygulamaya geçirilen Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı ile Türkiye’ye örnek olan Buca Belediyesi, köyler belgesindeki Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne de destek verdi. Belediye, Belenbaşı, Kaynaklar, Karacaağaç, Doğancılar ve Kırklar mahallelerindeki üreticilerin Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşmelerine öncülük etti. Kooperatifi canlandırarak köylüye can suyu olan Buca Belediyesi, tüketiciye de sağlıklı ürünleri uygun fiyatla ulaştırmak için gerekli tüm fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdi.  

Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, artık Buca Belediyesi önü ve Şirinyer’de açılan satış tezgâhlarında, ilçeye özgü kavun, bardacık ve üzümü üreticiden tüketiciye ulaştırıyor.  Bin 300 Buca Belediyesi çalışanının market alışverişlerinde kullandığı Üzüm Kart’ın da geçerli olduğu tezgâhlar, Bucalılardan büyük ilgi görüyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kent içinde yeşil bir vaha
Sonraki Haber Sen de Gel etkinliklerinin son durağı Bostanlı oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?