ANA SAYFA > İZMİR > Konak Gençlik Destek Merkezi bağımlılıkla mücadele seminerlerine ev sahipliği yapıyor

Konak Gençlik Destek Merkezi bağımlılıkla mücadele seminerlerine ev sahipliği yapıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak Gençlik Destek Merkezi bağımlılıkla mücadele seminerlerine ev sahipliği yapıyor

Konak Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde Konak Gençlik Destek Merkezi’nde “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konularında farkındalığı artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla eğitim seminerleri veriliyor. Yılsonuna kadar sürecek olan seminerlere Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler katılıyor.

Konak Belediyesi geçtiğimiz yıl tarihi Kemer İstasyonu’nda gençleri madde bağımlılığıyla tanışmadan uzak tutmak, kendilerini geliştirmeleri için çeşitli eğitimler vermek ve psikolojik danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Konak Gençlik Destek Merkezi, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konulu seminerlerine ev sahipliği yapıyor.

Bilinçlendirme eğitimleri yılsonuna kadar sürecek
Konak Belediyesi ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konulu seminere madde bağımlılığı ve şiddete eğilimi olan, haklarında denetimli serbestlik tedbiri alınan yükümlüler katılıyor. Farkındalığı artırmaya ve bilinçlendirmeye yönelik düzenlenen seminerlerde uyuşturucunun zararları, sağlığa zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, madde bırakma sonrası yoksunluk, aile içi şiddet, evlilikte çatışmaya sebep olan faktörler, öfke kontrolü, kişisel gelişim ve farkındalık, stres yönetimi, sorun çözme becerileri, olumlu düşünebilme gibi çeşitli konu başlıkları yer alıyor. Haftada iki gün düzenlenen eğitimlere şimdiye kadar 165 yükümlü ve 272 personel katıldı. 2022 yılı sonuna kadar sürecek olan farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerine yaklaşık 2000 yükümlü ve personelin katılması planlanıyor. İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin de katıldığı seminerler mart ayında başladı.

Psikolojik danışmanlık hizmeti ilgi görüyor,
Öte yandan Konak Gençlik Destek Merkezi’nde Konak Belediyesi’nin psikoloğu tarafından verilen ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de oldukça ilgi görüyor. İzmir’in dört bir yanında gelen 15 yaş ve üstü danışanlar yoğunluklu olarak aile içi iletişim bozukluğu, ilişkisel problemler, öfke problemleri, depresyon, motivasyon kaybı ve kaygı bozukluğu sorunları nedeniyle başvuruda bulunuyor. Bireysel terapi ve aile terapisi uygulanan merkezden tüm İzmirliler randevu alarak ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra özellikle bölgede yaşayan gençlere ve öğrencilere yönelik resim, halk dansları, etkili konuşma ve diksiyon kursları da düzenlendi. Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen kurslara yaz sezonu sonrasında da devam edilecek. Düzenlenen kurslarla ve eğitim programlarıyla bölgeye canlılık getiren Konak Gençlik Destek Merkezi’nin çalışmaları, kurslar ve psikolojik danışmanlık hizmeti hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar Konak Gençlik Destek Merkezi’ni 0 232 484 53 00 (Dahili:2812) telefon numarasından arayabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uluslararası Yerel Medya Zirvesi başladı
Sonraki Haber Çiğli’nin Pembe Misafirleri 10 festivalde ödüle aday

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?